Kış Sanat Festivali

9-10 Şubat

Barış Manço Kültür Merkezi

Etkinlik detayı

Türkiye Gençlik Akademisi Kadıköy Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen Kış Sanat Festivali’ni başlatıyor.

Bu yıl festival programının ilk gününde Ali Bilal Bal söyleşisinin ardından Bulut Fabrikası tiyatro ve Yasemin Şefik stand-up sahnede olacak. Günün kapanışını ise Sarmaşık ve Melis Danışmend konserleri üstlenecek. Yine ilk gün sahne programlarının yanında Tango, Seramik, Arjantin Tango ve Yaratıcı Drama Atölyeleri düzenlenecek.

Festivalin ikinci gün programı da aynı yoğunlukta ilerleyecek. İkinci gün Ercan Kesal söyleşi ile gün açılışı yaptıktan sonra Kadıköy Kış Sanat Festivali sahnesi Mundus’un Dört Mevsim oyununu ağırlayacak. Ardından Duvarların Ötesi tiyatro oyunu sahnelenecek. Günün kapanışını ise …… müzik grubu üstleniyor olacak. İkinci gün ise sahne programlarına Balfolk Dans Atölyesi,Mandala Yapım Atölyesi ve Yaratıcı Drama Atölyesi eşlik edecek.

Program

09 Şub, Cmt

Etkinlik

14:00 Söyleşi - Ali Bilal Bal

15:30 Tiyatro - Bulut Fabrikası

18:00 Stand Up - Yasemin Şefik

20:00 Konser - Sarmaşık

21:00 Konser - Melis Danışmend

ETKİNLİK DETAYI

9 Şubat Programı

Ali Bilal Bal Soylesi

Süre 60 dakika

Acıpayam. Denizli. Anadolu Lisesi. Fen Lisesi. Boğaziçi. İşletme. Ülker. Medya. Televizyon. Digital. Radyo. Kent FM. Kentsel Dönüşüm. Alem FM. Günaydın Ahâli. Pal Nostalji. Eski Günlerdeki Gibi. Ekimeyen Eskiler. Cem Karaca. Erkin Koray. Sami Savni Özer. Evli. Baba. Galatasaray. Sosyoloji. Tarih. Coğrafya. Medeniyet. Asalet . Letafet. Zarafet. Sorgular. Kul. Karışık. Klassssss Hayatlar. Peynir. Askı.

Bulut Fabrikası Tiyato

Süre:90 Dakika

Gökhan Kutluer'in Bulut Fabrikası adlı kitabından uyarlanan ve sekiz kısa öyküyü içeren oyunda, çocukluktan kalma tutkular ı olan ve bisiklet yaraları geçmemiş insanların keşkelerine, yarım kalmış hikâyelerine, tutkularına ve hayallerine değiniliyor.Bir kadın, yarım kalmış hikâyeden aylar sonra kendi olmayı denerken ; bir adam sevginin bitirilebilen bir şey olduğunu nasıl öğrenir? Bir kız çocuğu kırmızı bisiklet koleksiyonu niçin yapar? İnsan nasıl gezgin bir ruh gibi başka birini keşfe çıkar? İki hayalperest niçin bir kedi olmak ister?

Yasemin Şefik Stand-Up

Süre:60 dakika

Yasemin Şefik 22 Kasım 1979 yılında İsviçre’de dünyaya geldi. İlk orta ve lise eğitiminin ardından medya ve radyoculuk alanında çalışmaya başladı. Süper Fm, Pal Fm, Radio Hot İstanbul Tv ve Best Fm radyolarında görev aldı. Yasemin Şefik hangi radyoda diye merak edenler için Best Fm’de dir.

Sarmasık Konser

Süre:45 dakika

Alternatif Türkçe Rock müzik grubu olan Sarmaşık kendi besteleri ile Türk Rock müziğinin duayen isimlerinin parçalarını kendilerine göre yorumlamaktadır. Genel mottosu “toplum için müzik, toplum için sanat” olan grup Kadıköy Kış Sanat Festivali’nde de yardım için sahne alacak.

Melis Danışmend Konser

Süre:45 dakika

Melis Danişmend, Türk solist ve gazeteci. İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında okul orkestrasıyla Milliyet Liselerarası Müzik Yarışmasına katıldı. Gazeteciliğe Vizyon Dergisinde başladı. Radikal'de dört yıl boyunce muhabirlik ve editörlük yaptı.

10 Şubat Programı

Ercan Kesal Soylesi

Süre 60 dakika

Ege Üniversitesi'nin tıp fakültesinden 1984 yılında mezun olan Ercan Kesal Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmiyle oyunculuğa adım attı. Bir Zamanlar Anadolu'dafilminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'la birlikte yazdığı senaryo; 2011 yılında Asia Pacific Screen Ödülleri'nde "en iyi senaryo" dalında ödüle aday gösterildi. "Peri Gazozu" (2013), "Nasipse Adayız" (2015), "Cin Aynası" (2016), " Bozkırda Bir Gece Yarısı" (2017) ve "Aslında... " (2017) kitapları İletişim Yayınları tarafından, "Evvel Zaman" (2014) kitabı ise İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. ***Giriş ücreti iki kitaptır.

Dört Mevsim Tiyatro

Süre:105 dakika

Mutlak aşka kavuşmayı arzulayan ve bunu yalnız birbirlerinde bulabileceklerini düşünen Beatrice ve Adam, eşlerini ve çocuklarını geride bırakarak yeniden denemeye karar verirler. Adam'ın amcasına ait olduğunu söylediği dağ evi, onların girdabına ev sahipliği yapacaktır. Belki buraya daha önce geldiler, belki de hiç... Veyahutta hep buradalardı zaten. Hiç de yabancı gelmeyen bir mevsim dörtgeni sunuyor Adam ile Beatrice'in hikayesi; sanki biz gibi...

Duvarların Ötesi Tiyatro

Süre:105 dakika

Hapishaneden kaçan idam mahkumlarının genç bir öğretmeni rehin alarak eski bir zeytin deposuna saklanmaları ve orda yaşadıkları gerilim dolu dakikalar anlatılıyor.