İSTİKLAL CADDESİ ÇİÇEK AÇTI

- BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI HAYDAR ALİ YILDIZ:

“ÇİÇEK GİBİ BİR DÜNYA HAYALİMİZ VAR”

7-8 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu’nda gerçekleştirilecek FloralFest’in tanıtımı İstiklal Caddesi'nde yapıldı. Tasarımcılar tarafından çiçeklerle süslenen tarihi tramvay cadde boyunca özel sefer gerçekleştirdi.

Üç yıldır İstanbul’un farklı noktalarında hayat bulan FloralFest (Çiçek Festivali), bu yıl İstanbul’un kalbi Beyoğlu'nda gerçekleştiriliyor. Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla 7-8 Eylül tarihleri arasında Tomtom Designhood'da düzenlenecek festivalin tanıtımı, İstiklal Caddesi'nde tramvay geçit töreniyle yapıldı. FloralFest'e katılan tasarımcılar tarafından çiçeklerle süslenen tramvay, İstiklal Caddesi'nde sefere çıktı. Tünel Meydanı’ndan başlayarak Taksim Meydanı’nda son bulan özel tramvay seferinde, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız cadde boyunca vatandaşlara çiçek dağıttı.

BÖYLE BİR FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Renkli görüntülere sahne olan festivalin tanıtım etkinliğinde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu’muz için anlamlı bir gün. Çok değerli paydaşlarımızla birlikte FloralFest olarak, Beyoğlu Belediyesi olarak böyle bir festivale ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İstiyoruz ki, çiçeğin insan ruhuna olan pozitif etkisi Beyoğlu’ndan, İstanbul’dan bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya yayılsın. Çünkü çiçekler ruh ve gönül dünyamızı güzelleştiriyor.” dedi.

ÇİÇEK GİBİ BİR DÜNYA HAYALİMİZ VAR

Başkan Yıldız, “Yarın da bu çiçek festivalimiz devam edecek. Çiçek gibi bir Beyoğlu, çiçek gibi bir İstanbul, çiçek gibi bir Türkiye, çiçek gibi bir dünya hayalimiz var. Bugün tarihi İstiklal Caddesinde nostaljik trenvayımızla beraber çiçekli bir yürüyüş yaptık ve İstiklal Caddesinde bulunan vatandaşlarımıza, yerli ve yabancı misafirlerimize çiçek sunduk. İnanıyorum ki, tertemiz duyguların ifadesi olan çiçek yurdumuzun da tertemiz duygularla bezenmesine vesile olur.” ifadelerini kullandı.