Dimash Qudaibergen "Stranger Tour"
Yer: Akdeniz Üniversitesi Stadyumu, Antalya
Tarih: 6 May 2023 - 6 May 2023
Saat: 20.00

Bilet
Etkinliğe Dair
Dimaş Kudaybergen’ in “Stranger” gösterisi ilk kez Eylül 2022 sanatçının anavatanı olan Kazakistan’da yapılmıştır.

Dimash Qudaibergen Dimash Qudaibergen

Yaklaşık 30 000 kişi aynı anda Almatı Merkez stadyumda Dimaş ile birlikte şarkı söyledi. Şimdi ise “Stranger” gösterisi dünya turuna çıkıyor ve dünyanın dört bir yanındaki sanatçının hayranları bu görkemli gösteriyi canlı olarak izleyebilecekler.

Dimaş Kudaybergen’in “Stranger” dünya turu Türkiye ve Ermenistan’daki konserlerle devam ediyor. Yeni konsept gösterisinde profesyonel müzisyenler, ışık ve video efektleri ile dinamik sahne, onlarca renkli kostüm yer almaktadır. Hayranları sevdikleri sanatçının «Sos Dun Terrien En Detresse», «Аве Мария», «Requiem: The Story of One Sky», «Stranger» gibi en önemli hit şarkılarını ve ayrıca yeni eserlerini dinleyecekler.  Dimaş Kudaybergen 6 oktav, 4 nota ve 1 yarı ton çok nadir ses aralığına sahiptir.  Sanatçı Kazakça, Rusça, İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Çince olmak üzere yedi dilde şarkı canlandırmaktadır.  2017 yılında Çin’de gerçekleşmiş olan Singer adlı yarışmasına ve Amerika’da The World’s Best 2019 yarışmasına katılan sanatçı tüm dünyanın beğenisini toplamıştır.  Akabinde “Asya’nın en popüler sanatçısı”, Top Chinese Music Awards, “En iyi yabancı şarkıcı” MTV Global Chinese Music Awards , en büyük WEIBO sosyal medyanın “Yılın keşfi” ödülüne, Top Global Chinese Music Awards 2018 “Yılın en popüler sanatçısı” ödülüne, Kazakistan’da “2021 yılının sanatçısı” ödüllerine laik görülmüştür. Dimaş Kudaybergen’in eşsiz yeteneğinin hayranlarının sayısı şu anda onlarca milyon kişidir ve bu sayı katlanarak artmaya devam etmektedir. 

Kavramsal olarak, Dimaş Kudaybergen'in "Stranger" adlı gösterisi, ışığın ve karanlığın, gündüzün ve gecenin, Ay’ın ve Güneş’in sonsuz mücadelesini, ışığın her zaman karanlığı yendiğini ve iyiliğin her zaman üstün galip geldiğini  yendiği farklı açılardan anlatıyor. “Hayat – sonsuzluğa uzanan büyük bir güçtür. Bazen seni görmek umuduyla karanlığa bakıyorum. Bu buluşma gerçekleşmezse, ger kalan her şey anlamsız. Boş, yapmacık, kalpten olmayan... Kalp olmazsa da bu dünyanın anlamı yok, kalpsiz hiçbir ses çıkaramam. Dünyaya güneş ışığı düştüğünde, sen yakın bir yerde olduğunu düşünüyorum ve gülümsüyorum. Ben biliyorum ki, senin adın Aşk. Aşkın bize harika dünyaları açtığını söylüyorlar. Ben sana inanıyorum!”