Contemporary Istanbul, her yıl Eylül ayında Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini Avrupa ve Asya’nın buluşma noktasında bir araya getiriyor ve İstanbul’u merkezine alarak 13 yıldır şehrin gelişen sanat sahnesi, büyüyen sanat pazarı ve koleksiyonerler için bir platform oluşturuyor.

VIP HOUR
Sadece VIP ve AFS Card sahipleri için

12 Eylül 2019, Perşembe
13 Eylül 2019, Cuma

11:00 – 12:00

GENEL ZİYARET
12 Eylül 2019, Perşembe
12:00 – 20:00

13 Eylül 2019, Cuma
12:00 – 20:00

14 Eylül 2019, Cumartesi
11:00 – 20:00

15 Eylül 2019, Pazar
11:00 – 19:00

BİLET FİYATLARI
VIP Ön İzleme 19:00-21:00 arası
11 Eylül 2019

Bilet Fiyatı: 300TL

Hafta İçi:
12-13 Eylül 2019

Bilet Fiyatı: 100TL
Öğrenci Bilet Fiyatı: 40TL

Haftasonu:
14-15 Eylül 2019

Bilet Fiyatı: 120TL
Öğrenci Bilet Fiyatı: 80TL

Bilet satışları sadece Fuar alanında gerçekleşmektedir. 

NASIL GELİRİM
Fuar, Şişli – Harbiye’de bulunan İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı (LK) ve İstanbul Kongre Merkezi’nde (İKM) gerçekleşiyor. Fuara giden toplu taşıma araçları oldukça pratiktir ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmanızı tavsiye ederiz.

Metro İle:

Contemporary Istanbul, Taksim ve Osmanbey metro istasyonları arasında yer almaktadır. M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak fuar alanına kolayca erişmek için Osmanbey veya Taksim istasyonlarında inebilirsiniz.

Yürüyerek: Her iki metro istasyonundan da 15-20 dakika yürüme mesafesindedir.
Taksi ile: 5-10 dakikalık yolculuk süresi vardır.
Alternatif olarak, F1 Taksim – Kabataş füniküler hattını kullanabilirsiniz ve İstanbul Kongre Merkezi’ne ulaşmak için Taksim istasyonunda inebilirsiniz.

Otobüs ile:

Taksim, Eminönü ve Mecidiyeköy dahil olmak üzere çeşitli merkezi bölgelerden Harbiye’ye doğrudan ulaşım imkanları mevcuttur. LK ve IKM, TRT İstanbul Radyosu’nun önündeki otobüs durağına sadece 3 dakikalık yürüyüş mesafesindedir.

Taksi ile:

İstanbul Havalimanı (Avrupa Yakası) 45 dakika
Sabiha Gökçen Havaalanı (Anadolu Yakası) 55 dakika

Otopark:

Fuar çevresinde sınırlı sayıda park alanı bulunmaktadır. Fuar alanında mevcut olan tek otopark alanı IKM binasındadır. Engelli misafirlerin araçları için özel olarak tasarlanmış otopark alanları da bulunmaktadır.

Fuar Alanları:

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı
Harbiye Mahallesi, Gümüş Cad. No:4, 34367, Şişli, İstanbul


İstanbul Kongre Merkezi
Harbiye Mahallesi, Darülbedai Caddesi No:3, 34367, Şişli, İstanbul


KONUKLAR İÇİN KURALLAR VE GÜVENLİK
Tüm sanatseverlere güvenli ve hoş bir deneyim sunmak için sıkı güvenlik tedbirleri alınmıştır. Contemporary Istanbul’da güvenlik ve konforunuzu güvence altına almak için, aşağıdakileri okumanızı ve bunlara göre hazırlık yapmanızı rica ederiz:

Güvenlik önlemleri sebebi ile büyük boy çantalar fuar alanına alınmayacaktır. Lütfen fuar alanına bavul, katlanır bisiklet, scooter gibi eşyalar ile gelmeyiniz.
Tüm çantalar güvenlik kontrolünden geçecektir.
Palto ve şemsiyelerinizi ücretsiz olarak vestiyere bırakabilirsiniz.
Scooterlar sergi salonlarına kabul edilmemektedir. Bunları ücretsiz olarak vestiyere bırakabilirsiniz.
Bebek arabalarına izin verilmektedir ancak sergi alanlarında gözetimsiz olarak bırakılmamalıdır.
Fotoğraf çekilmesine sadece kişisel kullanım için izin verilmektedir. Uzun lenslere, flaşlara ve açılabilir kamera cihazlarına (ör. Monopod, tripod v.s.) sahip orta formatta kameralara izin verilmemektedir. Stantlarda fotoğraf çekerken lütfen galeri yöneticilerinden izin isteyiniz.
Sergi salonlarında köpeklere ve diğer evcil hayvanlara izin verilmemektedir. Engelli ziyaretçiler için sertifikalı servis hayvanları bu kurala tabi değildir.
Lütfen fuar alanında basın ve promosyon için fotoğraf ve kamera çekimleri yapıldığını unutmayınız. Contemporary Istanbul’a katılarak görüntünüzün ticari olmayan amaçlarla kullanımına izin vermiş olursunuz.
Tüm konukların fuar alanındaki güvenlik personelinin uyarı ve taleplerine uyması gerekmektedir.