AKŞAM YEMEĞİ

Çevre Tiyatrosu

15 Kasım Çarşamba 20:30 BİLET AL

16 Kasım Perşembe 20:30 BİLET AL

Caddebostan Kültür Merkezi

20 Kasım Pazartesi 20:30 BİLET AL

21 Kasım Salı 20:30 BİLET AL

SEMAVER KUMPANYA
Herman Koch’un aynı adlı romanından uyarlayan: Kees Prins Çeviren Translated into Turkish by: Can Çelebi Yöneten Volkan M. Sarıöz Dramaturji: Bilgesu Kasapoğlu Kostüm Tasarımı: Ayşenur ArslanoğluMüzik: Okan Kaya Ses Tasarımı: Sibel Altan Işık Tasarımı: Mustafa Karakoyun Dekor Tasarımı: Başak Özdoğan Reji Asistanları: Selin Nazlı Ustaoğlu, Selen Şenay, Onur Yalçınkaya Oynayanlar: Serkan Keskin, Sarp Aydınoğlu, Sezin Bozacı, Mustafa Kırantepe, Şebnem Hassanisoughi

Türkçe; İngilizce üstyazılı.

15 yaşındaki oğlunuz ile kuzeni, evsiz bir kadının vahşice ölümüne sebep olursa hayatınıza nasıl devam edersiniz? Oğlunuzu, ailenizi ve sahip olduklarınızı koruma pahasına her şeyi örtmeye mi çalışır yoksa onu ele mi verirsiniz? Herman Koch’un aynı adlı romanından uyarlanan oyun, seyirciyi şık bir restoranda, akşam yemeğine davet ediyor. Masada iki evli çift ve devasa bir sır var. Mönüde ise leziz yemekler, şarabın yanı sıra orta sınıfın ikiyüzlü ahlak anlayışı ve konforunu kaybetme korkusu... Akşam Yemeği, Volkan Sarıöz’ün yönetiminde ironik, gerilimli ve sahici bir yüzleşme oyunu.

Yaklaşık 120’ sürer; ara yoktur.

SEMAVER KUMPANYA 10 Ekim 2002’de Işıl Kasapoğlu önderliğinde tiyatro dünyasına merhaba diyen Semaver Kumpanya, şehrin merkezinde toplanan kültür ve sanat etkinliklerini, birçok tiyatrocuya ev sahipliği yapan Kocamustafapaşa’daki Çevre Tiyatrosu’na taşıyarak “Haliç’in Öte Yanında Tiyatro” projesini başlatmış oldu. Topluluk; oyuncu, yönetmen, dramaturg, oyun yazarı, çevirmen, müzisyen, organizasyon sorumlusu, ışık tasarımcısı, gişe sorumlusu, kantinci ve onu çevreleyen seyircileriyle, tiyatronun kolektif bir sanat olduğu gerçeğini kumpanya yaklaşımıyla net bir biçimde ortaya koymaktadır. Kuruluşundan bugüne, 15’in üzerinde oyun sahneye koyan Semaver Kumpanya, bu sezon biri Akşam Yemeği olmak üzere, ikisi yeni yedi farklı oyunla bir kez daha Çevre Tiyatrosu’nun kapılarını açıyor.

YÖNETMEN 17 Ekim 1973’de İstanbul’da doğan Volkan M. Sarıöz, Selçuk Üniversitesi Urdu Dili Edebiyatı Bölümü’nde okurken aynı dönem, Konya Anadolu Sahnesi’nde oyunculuk ve yönetmenliğe başladı. Aralarında Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu da bulunan pek çok toplulukta görev aldı; kukla ve mask tasarımı, oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Birçok film senaryosu ile çocuk oyunu da yazan Sarıöz; 2002’de Semaver Kumpanya’ya katıldı. 15 yıldır toplulukla birlikte olan sanatçı, bu süreç boyunca Mağrur Fil Ölüleri, İçerdekiler ve Kuşlar adlı oyunları yönetti.

Biletler 50 TL | Öğrenci 10 TL