5. ULUSLARARASI BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ BEYOĞLU’NDA BAŞLADI

- TÜRK SİNEMASINI ZİRVEYE TAŞIYAN DÖNEM BEYOĞLU’NDA YEŞERDİ

- BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET MİSBAH DEMİRCAN:

“TÜRK SİNEMASI ARTIK AÇIK DENİZLERE YELKEN AÇMIŞ VE DÜNYA SAHNESİNDE YER BULMA YARIŞINA GİRMİŞTİR”

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Türk Sinema tarihinde İstanbul’un ve bilhassa Beyoğlu’nun ayrı bir yeri var. Yeşilçam dediğimiz ve Türk Sinemasını zirveye taşıyan dönem Beyoğlu’nda yeşermiştir.” dedi.

Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbul’da sinemaseverlerle buluşturacak olan 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali başladı. Festivalin Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlenen açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Festivalin Başkanı Ogün Şanlıer’in yanı sıra çok sayıda sinemasever kayıldı. Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ile İstanbul Medya Akademisi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliğinin desteğiyle gerçekleştirilen festivalin açılış filmi ise Yönetmenliğini George Clooney'in yaptığı "Suburbicon" oldu.

TÜRK SİNEMASI AÇIK DENİZLERE YELKEN AÇTI

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan festivalin açılışında yaptığı konuşmada, “Türk Sinema tarihinde İstanbul’un ve bilhassa Beyoğlu’nun ayrı bir yeri var. Yeşilçam dediğimiz ve Türk Sinemasını zirveye taşıyan dönem Beyoğlu’nda yeşermiştir. Türk Sineması artık açık denizlere yelken açmış ve dünya sahnesinde yer bulma yarışına girmiştir. Bu yarışta elde edilecek başarı, bu toprakların kaderini etkileyecek büyük bir değerdir. Bu yolda festivaller çok önemli. Her bir festival bu yolda bir istasyon, bir durak. Bu duraklarda enerjimizi toplayacak, bu duraklardan yeni duraklara hareket edeceğiz. Boğaziçi Film Festivali kanaatimce bu duraklardan biridir.” dedi.

39 ÜLKEDEN 107 FİLM GÖSTERİLECEK

Béla Tarr, Aida Begic, Bobby Roth, Majid Majidi gibi birçok ünlü sinemacıyı İstanbul’da ağırlayacak festivalde, Brezilya’dan Hindistan’a, İran’dan Kırgızistan’a, 39 ülkeden 43 uzun ve 64 kısa metraj olmak üzere toplam 107 film gösterilecek. 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, ulusal ve uluslararası yarışması, yerli sinemacılara özel sunduğu Bosphorus Film Lab desteği ve ünlü konuklarıyla 26 Kasım’a kadar devam edecek. Festivalin film gösterimleri Atlas, Kadıköy ve Beyoğlu sinemalarında yapılacak.