37. İstanbul Film Festivali, 6 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene Türkiye sinemasının seçkin isimlerinin yanı sıra usta yönetmen Peter Greenaway, multimedya sanatçısı ve yönetmen eşi Saskia Boddeke ile oyuncu Travis Fimmel gibi tanınmış uluslararası konuklar da katıldı.

Sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği 37. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde festivalin Sinema Onur Ödülleri’nin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri de takdim edildi. İstanbul Film Festivali’nin açılış töreni, festival sponsoru Vodafone Red’in katkılarıyla, Vodafone TV ve Vodafone Red internet sayfasından tüm Türkiye’ye canlı olarak yayınlandı.

Sinemaseverlerin yıl boyuna heyecanla beklediği 37. İstanbul Film Festivali’nde 9 sinema salonunda 43 ülkeden 210 film gösterilecek. Filmlerin yanı sıra konuk yönetmenlerin ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek festival sohbetleri, konserler, söyleşiler ve sergilerle 17 Nisan’a kadar İstanbul’da festival havası esecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN LİNKİ TIKLAYIN

http://film.iksv.org/