İstanbul kiralık ev fiyatları ne kadar?

İstanbul’da ev kiralayacak olanların bilmesi gerekenler…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2018 yılı verilerine göre, İstanbul 15 milyon 67 bin 724 nüfusuyla ülkemizin en kalabalık ilidir. Hem günümüzde hem de tarih boyunca başkent özelliğini korumuştur. İstanbul’un; Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Ümraniye, Pendik, Bahçelievler, Üsküdar, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Maltepe, Kartal, Esenler, Kadıköy, Kağıthane, Avcılar, Fatih, Ataşehir, Sancaktepe, Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Sultanbeyli, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Şişli, Arnavutköy, Tuzla, Beykoz, Çekmeköy, Büyükçekmece, Beyoğlu, Bakırköy, Beşiktaş, Silivri, Çatalca, Şile ve Adalar olmak üzere toplam 39 ilçe yer almaktadır. İstanbul, yenilenen ve geliştirilen projeleriyle emlak yatırımcılarının en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelir. Ulaşım, sanat ve kültür projeleriyle ilgi odağı olmayı başaran şehir, yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcılar için de kaçırılmaz fırsatlar sunuyor. Peki, İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar? İstanbul’un nüfusu en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları nedir? İstanbul’da en uygun fiyata kiralık dairelerin yer aldığı ilçe hangisidir? İşte İstanbul’da kiralık daire arayanların bilmesi gereken önemli bilgiler…

İstanbul kiralık daire fiyatları 1.258 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre İstanbul’da 100 metrekare kiralık daire fiyatları minimum 1.218 TL olarak bilinmektedir. 100 metrekare kiralık ev fiyatları maksimum 2 bin 30 TL iken, ortalama kiralık ev fiyatlarının da 1.624 TL olduğu görülmektedir. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarının yüzde 0.12azalışgörüldüğü İstanbul’da, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, başka bir ifadeyle amortisman süresi 20 yıl olarak hesaplanmaktadır. İstanbul nüfusunun çoğalmasıyla birlikte kiralık dairelere olan ihtiyaç da günden güne artmaktadır.

İstanbul’un nüfusu en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları ne kadar?

Esenyurt, 891 bin 120 nüfus yoğunluğuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi oldu. Yapılaşmanın hızla devam ettiği Esenyurt’ta satılık ve kiralık dairelerin ne kadar olduğu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre, Esenyurt’ta 100 metrekare kiralık daireler minimum 857 TL’dir. Bölgedeki kiralık daire fiyatları maksimum 1.428 TL iken ortalama kiralık daire fiyatlarının da 1.428 TL olduğu görülmektedir. Esenyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 152 TL olurken, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 16 yıl olarak hesaplanır.

İstanbul’da en uygun fiyatlı kiralık evlerin bulunduğu ilçe ‘Arnavutköy’ oldu.

Doğal güzellikleri ve tarihi eser değerleriyle dikkat çeken Arnavutköy, 270 bin 549 nüfus yoğunluğuna sahiptir. İstanbul’un en uygun fiyatlı kiralık evlerine ev sahipliği yapan ilçede, Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre kiralık daire fiyatları 662 TL’den başlamaktadır. 100 metrekare kiralık daire fiyatları maksimum 1103 TL iken, ortalama kira ücretlerinin 882 TL olduğu görülmektedir. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.19 artış gösteren Arnavutköy’de, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka ifadeyle amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır. İstanbul’da hayata geçirilen pek çok proje, Arnavutköy’e ulaşımı da büyük ölçüde kolaylaştırmış

İstanbul Adalar’da kiralık daire fiyatları ne kadar?

Adalar, 16 bin 119 nüfus yoğunluğuyla İstanbul’un en az nüfusa sahip ilçesidir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre Adalar da kiralık daire fiyatları 1.533 TL ile 2.555 TL arasında değişiklik göstermektedir.

İstanbul’da yer alan kiralık daire ilanlarını görüntülemek istiyorsanız, tüm İstanbul kiralık evler için tıklayın!