BAŞKAN İMAMOĞLU, 23 HAZİRAN’DAN SONRAKİ İLK MECLİS TOPLANTISINI YÖNETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 23 Haziran seçimlerinin ardından ilk toplantısını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirdi. Saraçhane belediye binasındaki meclis salonunda gerçekleşen toplantı İBB TV ile sosyal medyadan canlı yayınlandı.

“MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜNE LAYIK GÖRÜLMENİN ONURUNU YAŞIYORUM”

İBB Meclisi, şehit ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 23 Haziran seçimlerinin İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Ekrem İmamoğlu, “Böyle bir süreci yaşamayı ve şehrimizin ilave 3 ay boyunca seçim gündemiyle yorulmasını hiç birimiz istemezdik. İstanbullular iradesini yeniden sandığa yansıtmış ve bizi tekrar Başkan olarak görevlendirmiştir. İBB Başkanlığı görevine tekrar seçilerek milletimizin en üst seviyedeki teveccühüyle bu göre tekrar layık görülmenin onurunu yaşadığımı belirtmek isterim” dedi.

İBB tarihinde ilk defa olan, hatta belki Türkiye’de örneği olmayan bu sınavı yaşamanın demokrasi adına bir mesajı olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, “23 Haziran, demokrasinin varlığı adına tüm dünyadaki tereddütlü bakışları ve bir kısım iddiaları da tamamıyla ortadan kaldırmıştır. Demokrasinin teminatı, milletimizin duruşudur. Milletimiz herhangi bir Ortadoğu ülkesi olmadığını, demokrasiye damarlarına kadar inandığını göstermiştir” diye konuştu.

İMAMOĞLU MADIMAK, BAŞBAĞLAR, SREBRENİTSA VE 15 TEMMUZ’A DİKKAT ÇEKTİ

Tarihsel sıralamada Temmuz ayının acılarla dolu bir ay olduğunu ifade eden İmamoğlu, 2 Temmuz Madımak katliamı ve 5 Temmuz Başbağlar katliamına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Bu katliamlar terörün bu ülkede yaşattığı en acı olaylardandır. Birçok aydınımızı ve çoluk çocuk birçok insanımızı kaybettiğimiz günlerdir. Bu toprakların içinde ve dışında terörle mücadelede bulunan tüm polis ve askerlerimize buradan minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz. Terörün bir an önce sonlandırılarak barış ve huzur içerisinde bir millet olmak için her bireyin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerektiğini belirtmek isterim.”

Bosna’da 11 Temmuz 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamının da insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğine dikkat çeken İmamoğlu, “24 yıl önce bu katliamda hayatını kaybeden Boşnak kardeşlerimize rahmet diliyorum. Bosnalıların acılarını İstanbul’dan paylaşıyorum” dedi.

İmamoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin hain bir saldırıyla yüzlerce insanımızın şehit edildiği gün olduğunu belirterek, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden sonra en çok İBB’nin önünde şehit verildiğini hatırlattı.

İmamoğlu, “15 Temmuz’daki hain darbe girişimi ve insanlarımızın hayatlarını kaybetmesi aslında bir sonuç günüdür. Devlet geleneğinden uzaklaşmadan, o günün oluşmasına katkı sunan olayları ve kurumları unutmadan ders almanın önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

8 Temmuz 2018 Çorlu tren kazası hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andığını kaydeden İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumu hakkında Belediye Meclisi’ne bir sunum gerçekleştirdi.

23 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Grup Başkanı Tevfik Göksu ve CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da Temmuz ayında yaşanan katliamları lanetlediler ve bu acı olaylarda hayatlarını kaybedenleri rahmetle andılar. Göksu ve Subaşı, İBB’nin mali tablosu hakkındaki değerlendirmelerini de aktardılar.

Toplantıda da sonra gündeme geçildi. Aralarında Ağustos ve Eylül ayındaki dini ve milli bayramlarda toplu ulaşımın ücretsiz olması ile Büyük İstanbul Otogarı (Esenler) Otopark İşletmeciliğinin İSPARK’a devredilmesini içeren 43 rapor görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 11 Temmuz Perşembe günü tekrar toplanarak komisyonlara havale edilen veya önceki aylarda komisyonlarda görüşülen konuları karara bağlayacak.