Afrin'in alt ve üst yapısı yeniden yapılacak

Afrin'de alt ve üst yapının yeniden yapılanması için Türkiye'den 19 belediye ve sivil toplum örgütleri hazırlıklara başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin onayının ardından, yollar, okullar, parklar yeniden onarılarak Afrin yaşanabilir bir hale gelecek. Bu çalışmaların ardından Afrin'e dönüşün hızlanacağı belirtildi.


 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği başarılı 'Zeytindalı Operasyonunun' ardından Afrin YPG'li teröristlerin elinden kurtarıldı. Afrin'de YPG'li teröristlerin tuzakladığı bomba düzeneklerinin imhasının ardından şehir yeniden yaşanabilir bir hale getirilecek.


 

ALT VE ÜST YAPIYI YEREL BELEDİYELER YAPACAK


 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, “Türkiye 19 belediye ve sivil toplum örgütleri Kilis'e destek olmak için harekete geçtik. Afrin'e yapılacak olan yatırımlar var, El bab ve Cerablus, Belediyeler ve bakanlıklar olarak alt yapı, elekrik su tesiseti, okul, hastane, çocuk parkları ve iaşelerin aynısını Afrin'e de yapacağız. Belediyelerimiz örgütlendi işaret bekliyor.” dedi.


ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANINCA GERİ DÖNÜŞLER HIZLANACAK


 

Erol Kaya, “Afrin bölgesinde güvenlik noktası tamamlandığın da oraya da ciddi yatırımlar olacaktır. Afrin'e alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasıın ardından şehir yeniden yaşanabilir hale getelecek. Bu olay buraya sivil halkın dönüşlerini hızlandırıcaktır” dedi.


 

KİLİS'E YARDIM YAPILIYOR


 

Zeytindalı Harekatı'ndan en çok etkilenen Kilis'e de yardım projeleri başlatıldı. Türkiye'nin birçok ilinden belediye ve sivil toplum örgütleri Kilis'ten alışveriş yaparak buradaki esnafa can suyu verdi. Ayrıca Kilis'te yaşayan yardıma muhtaç binlerce vatandaşa gıda ve iaşe yardımları da yapıldı.