Okuma yazmayı öğrendiler, ilk mektuplarını ailelerine yazdılar

Velilere Sürpriz Mektup!

Oğuzkaan Kolejinde eğitim ve öğrenim gören 1.sınıf öğrencileri, okuma ve yazmayı öğrendiler; ilk mektuplarını da ailelerine gönderdiler.

Oğuzkaan Koleji 1. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler büyük bir heyecan yaşadılar. Aylar süren emeklerinin karşılığı yapılan kırmızı kurdele töreni ile büyük mutluluğa dönüştü. Çünkü minik eller artık okumayı yazmayı biliyorlardı. Törenin ardından büyük bir özenle ailelerine mektup yazan minik öğrenciler, zarflara adreslerine yazıp ailelerine mektuplarını gönderdiler.

İlk defa mektup yazdıkları için çok heyecanlı olduklarını belirten öğrenciler, bundan sonra bayramlarda ve yeni yılda yakınlarına mutlaka mektup yazacaklarını belirttiler. Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, "Öğrencilerimizin okuma yazmaya başlaması çok güzel. Öğrencilerimizi ve onların üzerinde büyük emekleri olan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çocuklar ilk mektuplarını ailelerine yazdılar. Geçmişte tek haberleşme aracı olan mektup zaman içinde teknolojik gelişmelere bağlı olarak yerini elektronik postaya ve diğer iletişim araçlarına bırakmış olsa da önceki kuşakların hafızalarında unutulmayan haberleşme kültürü olarak yaşamaktadır. Bu kültürü yeni nesil genç kuşaklara tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.