ÜSKÜDAR BELEDİYESİ “ALZHEİMER OKULU” PROJESİYLE HASTA YAKINLARINA EL UZATTI

Üsküdar Belediyesi, sadece bakıma muhtaç Alzheimer hastalarını değil, desteğe belki en az onlar kadar ihtiyacı olan hasta yakınlarını da hedef alan “Alzheimer Okulu” projesiyle sosyal belediyecilikte öncü bir girişime daha imza attı. Proje kapsamında, Alzheimer hasta yakınlarının tedavi sürecinde yaşanan sorunları aşmaları ve umut ettikleri yaşam konforuna kavuşmaları amacıyla seminerler dizisi başlatıldı. Projenin yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ilk seminerinde hasta yakınları, hastalığın tanımı ve süreçleri konularında bilinçlendirilirken merak ettikleri tüm sorular cevaplandı.

Hastalık sürecini sağlıklı bir psikolojiyle sürdürecekler

Bilimsel yürütücülüğü Davranış Nörolojisi ve Demans konusunda çalışmalar yürüten Nöroloji Uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya tarafından sürdürülen projenin ilk seminerinde hastalığın tanımı ve süreçleri hakkında bilgi verildi. Hasta yakınları seminer sayesinde merak ettikleri tüm sorulara aldıkları uzman desteği ile yanıt buldu.

3 ay boyunca devam edecek

15 günde bir farklı konu başlıklarında sürdürülecek seminerlerde hasta yakınlarının hastaya nasıl yaklaşmaları gerektiği ve iletişimde yaşanan sorunlarla mücadele etme yöntemleri gibi sorulara cevap verilecek. Üsküdar’da İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nde 3 ay boyunca, sürdürülecek seminerlerin tarih ve zaman aralıkları şöyle:

ZAMAN: (5 Nisan, 19 Nisan, 3 Mayıs, 17 Mayıs, 31 Mayıs)

SAAT: 13:30-14:30

YER: İkinci Bahar Emekliler Kahvesi- Üsküdar

ADRES: Mimar Sinan Mahallesi, Uncular Cd. 36 A, 34672