-KASIMPAŞA KLASİK SANATLAR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Beyoğlu'nda 2014 yılında yanarak harabeye dönen tarihi bina, yapılan restorasyon çalışmalarının ardından ‘Kasımpaşa Klasik Sanat Merkezi’ olarak hizmete açıldı.

2014 yılında yanarak harabeye dönen tarihi Kasımpaşa Sıbyan Mektebi, yapılan restorasyon çalışmalarının ardından ‘Kasımpaşa Klasik Sanat Merkezi’ olarak yeniden hizmete açıldı. Küllerinden yeniden doğarak kültür sanat hayatına ışık tutacak olan merkezin açılışına; TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve MHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bayram Gölcük’ün yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Kasımpaşa Klasik Sanat Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK GELECEĞİMİZİ İNŞA ETMEK İÇİN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

TBMM Başkanı Binali Yıldırım açılışta yaptığı konuşmasında,Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın Beyoğlu'na çok güzel hizmetler yaptığını belirterek,''Şimdi ondan bayrağı devralmaya hazırlanan 2 dönem milletvekilliği yapmış ve değerli yol arkadaşımız Haydar Ali Yıldız. O da Beyoğlu'nun, Kasımpaşa'nın evladı, o da bizden biri. Kendisine oy verirken beni de unutmazsanız memnun olurum. Biliyorsunuz cumhur ittifakımız var. Cumhur İttifakı iş başında. Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı AK Parti ilçe başkanı Beyoğlu'nda bütün mahallerde hemşerilerimize buluşuyorlar ve gönül belediyeciliğinin nasıl yapılacağını bütün detaylarıyla anlatıyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel eseri ihya ettiğinden dolayı başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tarihimizi, kültürümüzü yaşatmak geleceği inşa etmek için olmazsa olmazımızdır. İşte burada Nalıncı Yokuşu'nda da tam bu iş gerçekleşmiş durumda. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

KLASİK SANATLARIMIZIN DAHA İLERİYE GÖTÜRÜLECEĞİ BİR YER OLACAK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, Kasımpaşa Klasik Sanat Merkezi’nin klasik sanatların geleceğe aktarılmasında önemli bir misyonu üstleneceğini belirterek “Bu tarihi binayı aslına ve ruhuna sadık kalarak restore edip Klasik Sanatlar Merkezi olarak hizmete aldık. Etrafıma baktıkça neşeleniyorum. Adeta büyüleniyorum. Bir yangının izleriyle kararan duvarlarına Ebru’nun, tezhibin altın yaldızları yansıyacak. Hat sanatının en nadide örnekleri başköşede yerini alacak. Göz nuruyla adeta bir dantel gibi işlenen minyatürler gözlerimize ferahlık verecek. Kâğıtlar kesilecek, sanat eseri olacak. Kitaplar ciltlenecek, sanat eseri olacak. Edirnekari’denKündekari’ye… Renkler, desenler, motifler burada çiçekaçacak. Buradaki eğitimlerin üstad Ahmet Zeki Yavaş ve çok kıymetli insanlar tarafından organize edilmesi beni hakikaten çok sevindiriyor. Burası asırların imbiğinden süzülerek gelen klasik sanatlarımızın ustalar tarafından talim edileceği, geleneğin yaşatılacağı ve daha ileriye götürüleceği bir yer olacak.” ifadelerini kullandı.

KLASİK SANATLARIN ASLINA UYGUN EĞİTİMLER VERİLECEK

Restore edilerek yeniden hizmete açılan Kasımpaşa Klasik Sanat Merkezi’nde; Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Katı', Cilt, Çini, Kalemişi, Edirnekari, Kakma, Naht, Halı, Kilim, Seramik ve Kündekari gibi Klasik Sanatların aslına uygun eğitimleri verilecek.