Güncel Borcunuzu Öğrenmek İçin KYK Borç Sorgu Ekranı

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yüksek öğrenim alan öğrencilerin ekonomik alanda özgürlük sahibi olabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ödenen öğrenim kredisi ve katkı payı destekleri üniversite öğreniminin tamamlanmasının ardından devletin tekrar geri ödenmesini talep ettiği ücretlerdir. Üniversite mezuniyetinden 2 yıl sonra ödeme planı oluşturulan ve geri talebi bulunan bu ödemelerin ne kadar süreyle ödenmesi gerektiği, güncel rakamların ne olduğu ve borç faizlerinin hangi noktaya ulaştığı gibi farklı konularda bilgi edinmeniz için Kulvar Gazetesi sayfası sayesinde ulaşabileceğiniz KYK borç sorgu ekranı ile pratik bir sorgulama yapabilirsiniz.

KYK Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Kulvar Gazetesi sayfası üzerinde gerçekleştirilen son haberlere göre özellikle çıkarılan af imkanları ile birlikte öğrenim kredisi ve katkı payı borçları için yapılandırma imkanı sunulurken, bu yapılandırma imkanının kullanılabilmesi için öncelikle KYK borç sorgulama işlemi yapılması gerekmektedir. Bu işlemi yapabilmeniz için Kulvar Gazetesi sayfasında paylaşılan haberler üzerinden Kredi Yurtlar Kurumunun hazırlanmış olan özel sayfasına giriş sağlayabilir ve bu sayfa üzerindeki kimlik numaranız ve sorgulamak istediğiniz borç türüne göre güvenlik kodu ile birlikte giriş yaptığınızda sorgulama imkanına sahip olursunuz.

Öğrenim Kredisi Yapılandırma İşlemleri Ne Zaman Bitecek?

Seçim öncesinde 2018 yılı için çıkartılmış olan öğrenim kredisi yapılandırma işlemleri, e-devlet sayfası üzerinden gerçekleştirilen işlemler ile birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasına ulaştığınızda veya eğer, borcunuz maliyeye devredilmemiş ise Kredi Yurtlar Kurumu sayfasına ulaştığınızda yapılandırılabilir. Kulvar Gazetesi üzerinde paylaşılmış haber sayesinde geniş bir inceleme gerçekleştirerek, yapılandırma işlemlerinin ne zaman tamamlanacağını öğrenebilirsiniz. Hükümet tarafından çıkarılan yasa ile birlikte kredi affının yaklaşık olarak ne zaman tamamlanacağı bilgisi için kulvar.com.tr sayfasını takip edebilirsiniz.