Geleceğin Diplomatları Oğuzkaan Schools JMUN'de buluştu...

En genç Diplomatlar!

Oğuzkaan Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinin organizasyonu ve Ortaokul öğrencilerinin katılımı ile 2 gün süren Oğuzkaan Schools JMUN etkinliği düzenlendi.

Bu yıl yapılan JMUN etkinliğinde 5 komitede 27 ülkeyi temsilen 230 öğrenci görev aldı. İki aydır tamamı İngilizce yürütülen etkinliğe hazırlanan öğrenciler, farklı ülkelerin kültürlerini, sorunlarını ve bu sorunlara nasıl çözüm üretebileceğini araştırdılar.

Oğuzkaan Schools JMUN Konferansında "It Is Your Responsibility” (Senin sorumluluğunda) konusu farklı komitelerde tartışılıp çözüm önerileri sunuldu.

Silahsızlanma Komitesinde (Disarmament Committee) dünya barışı ve güvenliğini tehdit eden siber saldırı gibi unsurlar tartışıldı.

Hakları Komitesinde (Human Rights Committee) Kadın Hakları ve Cinsiyet Ayrımcılığı tartışılıp,ailenin önemi, kadına şiddet gibi konulara değinildi.

Çevre Komitesinde (Environment Committee) nüfus artışı ve halk sağlığı başlığı altında nüfus planlamasında devlet büyüklerine düşen görevler tartışma konularıydı.

Politika Komitesinde (Political Committee)Suriye İç Savaşı konu edildi. Dünya Sağlık

Örgütüne ve Sivil Toplum Örgütlerine düşen görevler, mülteci sorunu başlıca tartışma konularıydı.

Özel Komitede(Special Committee) çizgi roman sektörünün en önemli ve birbirine rakip iki temsilcisi Marvel ve DC nin yarattığı karakterlerden yola çıkarak suç, şiddet, ceza, rekabet gibi unsurlar gerçek hayat ile ilişkilendirilip tartışıldı.

Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, " Öğrencilerimize farklı bir bakış açısı kazandırmak, dünya sorunlarına eğilmelerini sağlamak ve sorumluluk duygusu aşılamak adına gerçekleştirilen bu konferansı başarıyla tamamladık. Oğuzkaan Koleji 21.yüzyıl dil becerileri kapsamında, İngilizce konuşmanın ötesinde, düşüncelerini yabancı bir dilde de ifade edebilen ve kendini savunabilen bireyler yetiştirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerimizin 16-17 Şubat tarihlerinde yapılan etkinlikte farklı ülkelerin delegesi olarak ürettikleri çözümleri sunarken kendilerine güvenen hatta yetişkinlerin dünyasını deneyimle menin gururunu yaşayan öğrencilerimizin mutluluğuna hep birlikte şahit olduk. Onlarla gurur duyuyorum" dedi.

MUN (Model United Nations) Birleşmiş milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı bir etkinliktir.