BİZE ULAŞ

Bağdat Cd. No:474, 34744 Kadıköy, İstanbul, Türkiye
0216 380 88 691
Whatsapp : 0544 380 88 69
[email protected]

Bilgelik Enstitüsü

Bilgelik Enstitüsü 2006 yılında eğitim danışmanlık yapmak üzere kuruldu. O gün bir fikirle doğan Bilgelik Enstitüsü bugün büyüdü, Türkiye’nin dört bir tarafında eğitim ve danışmanlık hizmeti veren bir enstitüye dönüştü. Bilişsel Davranıçı Terapistler Derneği işbirliğiyle bugüne kadar binlerce sertifikanın dağıtıldığı yüzlerce eğitim düzenledi. Enstitümüz, psikoloji alanında eğitim görenleri mesleğe hazırlıyor, mesleki hayatını sürdürenlere yeni uzmanlıklar ekliyor. 


Günümüzde artık bilgiye ulaşmak çok kolay. Herkes cep telefonu ile bile dünyanın en saygın üniversitelerine girip derslerini makalelerini takip edebiliyor. Bu nedenle önemli olan bilmek değil yapa-bilmek. Yapabilmenin son noktasına da Bilgelik diyoruz. Bildiğimizi yaşamıyorsak bilgi bize sadece yüktür. Uygulanmayan bilginin hiçbir yararı yoktur. Bu nedenle Enstitümüzdeki temel amaç, uygulanabilir bilgiler üretip bunları meslektaşlarımıza en iyi şekilde öğretmektir. Bu nedenle bütün eğitimlerimizi teorik değil uygulamalı olarak tasarlandı. Eğitimlerimize katılanlar uygulayıcı olarak eğitimlerimizi tamamlıyorlar. Dünyanın en etkili terapi ve kişilik yapısı yöntemleri ile hem uzmanlara hem kurumlara hem de kişilere fark yaratıyoruz. Kullandığımız bütün teknik ve yöntemler bilimsel ve ispatlanmış yöntemlerdir. Sizlerde teori değil pratik ve uygulanabilir yöntemler ve eğitimler arıyorsanız sizi de Bilgelik’e bekleriz. 


Bilgelik Enstitüsü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kuruluştur. Herhangi bir tedavi ve sağlık hizmeti verilmemektedir. Enstitümüzde sadece eğitim, danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Kurucudan Mesaj

Bilgelik Enstitüsü’nü kurarken amacımız, teorik bilgilerin mesleki hayata nasıl uyarlanacağına çözüm üretmekti. Psikoloji ve benzeri bölümlerden mezun olan ve kendisine farklı uzmanlık alanları katmak isteyenlere bir başvuru merkezi olmaktı, hedefimiz. İlk olarak üzerinde akademik çalışmalar yürüttüğüm ve sayısız terapi uyguladığım bilişsel davranışçı terapi uygulama yöntemlerini anlatan eğitimler vermeye başlayarak yola koyulduk. Bilişsel davranışçı terapi eğitimini bizzat benim geliştirdiğim farklı bir metodolojiyle eğitime katılan arkadaşlarımıza anlattım. Bugüne kadar binlerce sertifika dağıttık ve eğitime katılan binlerce arkadaşımızı mesleki hayata hazırladık veya ona yeni bir uzmanlık kattık. Zaman içerisinde bizim yolculuğumuza yeni ve farklı eğitimler ve de eğitmenler dahil oldu. Bizi bunca yıldır yolda tutan ve yolculuğumuzu büyüten ana faktör eğitimlerimizin uygulamalı olmasıdır. Eğitimlerimizin tamamını uygulamalı olarak anlatıyoruz. Eğitmenlerimiz ise en az 15 yıl vaka tecrübesi olan uzmanlardan oluşuyor. 


Yolculuğumuz devam ediyor, biz yolda olmaya devam edeceğiz. Yolda oldukça biliyoruz ki yolculuğumuza katılanlar artacak. Büyüdükçe mesleki yolculuğa başlayanlara daha çok şey katacağız. Bu bilgelik yolculuğu öğreterek, öğrenerek devam edecek. 
Lütfü Kaan ÖZDEMİR

Mesleki ve Etik İlkelerimiz

Bilgelik Enstitüsü, mesleki ve etik ilkelere bağlı olarak klinik görüşmelerin gerçekleştirildiği ve psikoloji alanındaki uzmanlara yönelik eğitimleri düzenleyen bir merkezdir. Bilgelik Enstitüsü’nde tıbbi bir uygulama yapılmayıp, yalnızca psikoloji ve ilgili alanlarda eğitim görenlere danışmanlık hizmeti verilmektedir. 


Uzman Kadromuz ve Yetkinlik Eğitimci ve uzman kadromuz alanlarında yetkin profesyonellerdir. Danışan için en uygun yöntemi saptayıp bu yöntemle çalışır. Bilimsel yöntemlerin ışığında verilen danışmanlık hizmeti, uzmanlarımızın alandaki yenilikleri takip etmesiyle desteklenir. 


Gizlilik Danışman-danışan arasında konuşulan her şey gizli tutulur ve bir başkasıyla paylaşılmaz. Nadiren danışanın isteği üzerine bu bilgiler gerekli mercilerle paylaşılabilir.