Saatler: 08.50-15.10
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Spor salonumuz bulunmaktadır. Basketbol-Futbol-Hentbol-Futsal-Masa tenisi-voleybol branşlarında kız/erkek takımımız bulunmaktadır. Yüzme, karate, taekwondo, tenis, atletizm gibi branşlarda ise lisanslı ve çeşitli kulvarlarda spor yapan öğrencilerimiz bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 Bilim Fuarları İSBO Bilim Olimpiyatları Matematik Olimpiyatları Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları Çocuklar Suyu Kodluyor Programı

Proje Çalışmaları: *Beslenme Dostu Okul Projesi *Beyaz Bayrak Sertifikası *Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Bilim Olimpiyatları *Tübitak 4006 *Türkiye Teknoloji Takımı Deneyap Atölyeleri *Bilim ve Sanat Merkezleri *Ulusal Yenilikçi Öğretim Materyali Yarışması *Zemin İstanbul Küçük Mucitler *H20 Okullu Oldu Çocuklar Suyu Kodluyor Projesi *Kütüphanede Hayat Var ve İstanbul´u Okuyorum Projeleri *Sağlıklı Nesiller Hijyenik Okullar Programı *Okçuluk Benim Sporum Projesi *Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Dergisi *Öğrenci Dostu Okul Sertifikası *Ağaçların Adları İstanbul ve Benim Meyve Ağacım Projesi *Hami Projesi *Fuat Sezgin´in İzinde Projesi *Öğrenci Liderlerimiz Şehrimizin Öncüleriyle Buluşuyor Projesi *Sosyal Sorumluluk Projelerimiz *Sıfır Atık Projesi *Stem Eğitimleri (Öğretmenler) *Veli Akademileri Projesi *İstanbul Öğretmen Akademileri ve Öğretmen Atölyeleri *Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği
Kontenjan Bilgileri: Derslik Sayısı:12 Öğretmen Sayısı:24 Öğrenci Sayısı:386
Diğer Hususlar: Okulumuzda Drama kursu, Ebru atölyesi, Seramik atölyesi, İngilizce Tiyatro Çalışmaları gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler de yapılmaktadır.

Telefon :- 0 212 223 06 40
 Belgegeçer: - (212) 000 0000
 Eposta - Göndermek için tıklayınız
 WEB -
http://profalikemalyigitogluortaokulu.meb.k12.tr

 Öğretmen :22

 Öğrenci :291

 Derslik :11

 Yerleşim Yeri: - İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü - Fatih Ormanı yerleşkesi
 Adres :- Maslak Mahallesi, Büyükdere Caddesi, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Yerleşkesi, No267/75 Sarıyer/İstanbul
 Ulaşım: Metro, otobüs ve dolmuş imkanımız bulunmaktadır. Darüşşafaka metro istasyonundan çıkarak Sarıyer istikametine doğru 10 dakika yürüyüp trafik ışıklarından karşıya geçilerek Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesine girilir.
 İl/İlçe Merkezine Uzaklık: Okulumuzum Sarıyer ilçesi Maslak mahallesindedir.