Telefon:0216 493 52 21

Belgegeçer:0216 493 58 99

Eposta:Göndermek için tıklayınız

WEB:http://iyalptekin.meb.k12.tr

Adres:Orhangazi Mahallesi Özen Sokak No 41 Pendik/ İstanbul

Başarılar:Atletizm koşu branşında Pendik´te 60 metrede öğrencimiz Büşra Koç 1. olmuştur. Pendik okullararası futbol turnuvası yıldız ve küçük erkeklerde okul futbol takımımız 4. olmuştur.

 Öğretmen :40

 Öğrenci :781

 Derslik :1

 Atölye-İşlik :1

 Konferans Salonu :1

 Fen Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :1

 Kütüphane :1

Saatler:Okulumuzda henüz ortaokul ve ilkokul olarak bina ayrımına gidilmemesi sebebiyle ikili öğretim yapılmaktadır. Sabah Grubu (İkinci Kademe) Ders Başlangıç = 08:00 Ders Bitiş = 13:40 Öğlen Grubu (Birinci Kademe) Ders Başlangıç = 13:50 Ders Bitiş = 18:40

Isınma:Doğalgaz

Bağlantı:Fatih Projesi Fiber İnternet

Ulaşım:Kartal´dan 133 numaralı Kartal - Güzelyalı İETT hattı ile 133 AK Kartal - Akfırat özel halk otobüslerine binerek Cumhuriyet Caddesi Divan Yolu Durağı (Mavi Boncuk Market)´nda inip karşısındaki sokağın sonuna kadar 200 m yürümeniz gerekir. Pendik´ten minibüsle gelmek isteyenler Pendik - Esenyalı Minibüsüne binip Cumhuriyet Caddesi eski pazarbaşında (Demircanlar Market) inmeli ve yukarı doğru yürüyerek Mavi Boncuk Market´in karşısındaki sokağın sonuna kadar 200 metre yürümelidir.

Servis Bilgisi:Okulumuzun servisi bulunmaktadır.

Yerleşim Yeri:Esenyalı; İstanbul´un Pendik ilçesine bağlı bir semttir. Orhangazi, Fatih, Ahmet Yesevi ve Esenyalı mahallelerini kapsar. Tuzla (Aydıntepe Mahallesi)´ya sınırı vardır. Ayrıca bu sınırda Tuzla Tersanesi´nin bir bölümü yer almaktadır. Şu anda İski´nin depo olarak kullandığı bir tepe de bu semtte yer almaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık:İlçe Merkezine Uzaklık: 8,6 km İl Merkezine Uzaklık : 45 km

Okulun Sınav Başarı Durumu:Okulumuzun TEOG yerleştirme sonuçlarına ilişkin istatistikler şu şekildedir: 37 öğrencimiz anadolu lisesine, 12 öğrencimiz anadolu imam hatip lisesine, 1 öğrencimiz temel liseye, 1 öğrencimiz denizcilik lisesine, 1 öğrencimiz sağlık meslek lisesine, 1 öğrencimiz spor lisesine, 2 öğrencimiz çok programlı liseye ve diğer öğrencilerimiz de mesleki ve teknik anadolu liselerine yerleşmiştir.

Sportif Etkinlikler:Voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm branşlarında küçükler ve yıldızlar olarak müsabakalara katılım sağlanmaktadır. Okul spor şenlikleri adı altında her yıl spor etkinlikleri düzenlenmekte öğrencilerin katılımı sağlanarak keyifli ve eğitici bir zaman dilimi hazırlanmaktadır. Gerekli izinlerin alınması halinde Ataköy Olimpiyat evi, Olimpiyat Stadı ve çeşitli spor komplekslerine yapılacak geziler 2016-2017 eğitim öğretim yılı gezi planları arasındadır. Başlangıç seviyesinden başlayarak 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle satranç egzersizi yapılmaktadır.

Bilimsel Etkinlikler:Görsel sanatlar dersinde yapılan ebru çalışmaları ve diğer sanat etkinlikleri her sene düzenlenen yıl sonu sergisinde gösterilmektedir. Okulumuzda, her pazar günü Baba Destek Eğitim Programı gerçekleştirilmektedir. 5. sınıflar ile Kültür Köprüsü Projesi kapsamında Van Erciş Ulupamir Köyü ile İngilizce- Türkçe, İngilizce-Türkçe-Kırgızca; Adana Aladağ Yatılı Bölge Okulu ile İngilizce-Türkçe mektup arkadaşlığının hazırlıkları yapılmaktadır. Yabancı dil dersi kapsamında bilgi yarışmaları bu yılki etkinlik planlarımız arasındadır. Türkiye Bağımlılık Mücadelesi Eğitim programı ile öğrencilerimiz düzenli olarak bilgilendirilmektedir. 5. sınıflara yönelik gerçekleştirilen drama egzersizi sonucu olarak 23 Nisan´da tiyatro gösterisinin sergilenmesi planlanmaktadır. Türkçe öğretmenlerimiz tarafından çeşitli sınıf kademelerini içeren bir tiyatro gösterisinin ve şiir dinletisinin hazırlıkları devam etmektedir. 8. sınıf öğrencileri ile kitap fuarı gezisi planlarımız arasındadır.

Proje Çalışmaları:Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında 4006 Tübitak Bilim Şenliği´ne katılarak birbirinden etkili projeler hazırlamıştır. İçinde bulunduğumuz yıl için hazırlıklar devam etmektedir. E-Twinning/Peace begins with Youth adlı barış projesine katılım için hazırlıklar sürmektedir. Akran arabuluculuğu projemiz ile okuldaki problemlerin giderilmesinde ve önlenmesinde öğrenci desteğinin sağlanması hedeflenmekte, gerekli eğitim ve çalışmalar rehber öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir.

Yurtdışı Proje Faaliyetleri:KA101 Personel Hareketliliği Projesi altında Are Youth Visible in Diversity adlı bölüme katılım için öğretmenlerimizin hazırlıkları devam etmektedir.