Telefon :216 370 98 17

Belgegeçer :216 383 03 76

WEB:http://adnankahveciortaokulu.meb.k12.tr

Adres :Zümrütevler Mahallesi, Hanımeli Caddesi, No21 Maltepe / İstanbul Okulumuz Kadıköy Kartal metro hattı Maltepe durağı Çilek sokak çıkışına 300 m . uzaklıktadır. E5 üzerinde seyreden otobüslerle Maltepe köprüsü durağında inerek okulumuza ulaşabilirsiniz.

 Öğretmen :81

 Öğrenci :1134

 Derslik :41

 Konferans Salonu :1

 Çok Amaçlı Salon :1

 Fen Laboratuvarı :2

 BT Sınıfı :2

 Resim Sınıfı :1

 Oyun Odası :1

 Kütüphane :1

Saatler :Okul saatleri 08:50-15:20 Destekleme ve yetiştirme kursları 15:35 - 17:15 Ana sınıfları için Sabahçı Grup:07.30-12.30 Öğlenci Grup:13.00-18.00

Bağlantı :Fatih Projesi Fiber İnternet

Yabancı Dil :İngilizce Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim uygulanmaktadır.

Isınma :Doğalgaz

Servis :Okul taşıtları mevcuttur.

Ulaşım :Okulumuz Maltepe Köprüsü´nün üst kısmında olup, köprüye yürüme mesafesindedir. Maltepe merkezden kalkan Başıbüyük minübüsleri ve Maltepe Köprüsü´nden geçen otobüs, metro veya minübüs vasıtası ile okulumuza ulaşılabilir.

Yerleşim Yeri :Okulumuz Zümrütevler Mahallesi, Hanımeli Caddesi; NO:21 adresinde bulunmakta olup, Maltepe Köprüsü´nün üst kısmında, Zümrütevler Sağlık Ocağı´nın arka sokağındadır.

İl /İlçe Merkezine Uzaklık :İlçe merkezine uzaklık 3 km´dir.

Sportif Etkinlikler :Öğrencilerimiz sportif başarılarıyla ünlüdür. Spora yatkın olan öğrencilerimiz için okulda hentbol,voleybol, basketbol, badminton, atletizm, futsal, masa tenisi, geleneksel çocuk oyunları takımları mevcuttur. Ayrıca karate, judo, tekvando branşlarıyla da ilgilenen öğrencilerimiz mevcut olup bu öğrenciler desteklenmekte ve katıldıkları yarışmalarda başarılarıyla dikkat çekmektedir bu branşlardaki yetenekli öğrencilerimize gönüllü eğitimler verilmektedir.Takımlarımızın gerek ilçe, gerek il, gerekse Türkiye Şampiyonluklarında dereceleri mevcuttur. Hentbol Yıldız Kız ve Küçük Kız Takımlarımız İstanbul Müsabakalarında elde ettiği başarılarla bölge finallerine katılma hakkı kazanmış; bir önceki dönem Türkiye İkincisi olan Hentbol takımımız bu yıl da şampiyonluk yolunda final mücadelesine kalmıştır. Yeni spor branşları da öğretmenlerimizce takip edilerek öğrencilere tanıtılmakta ve bu spor branşları için de uygun alanlar oluşturulmaktadır.

Bilimsel Etkinlikler :Amacımız her alanda çağın gerekleriyle donanmış öğrenciler yetiştirebilmektir. Bundan dolayı mevcut olan fen labaratuvarları ve bilişim labaratuvarlarına ek olarak iki adet robotik atölyesi kurulmuştur. Bu atölyelerde öğrencilerimiz geleceğin mesleği ola robotik kodlama diliyle tanışmaktadırlar. Bu sınıflarda robotik programlama dili olan scratch, lego ve arduino öğrenerek analitik düşünme becerilerini geliştirmekte ve kariyer planlarını deneyimlemektedirler. Okulumuzda uygulanan Harezmi Eğitim Modeli ile öğrencilerimiz proje geliştirme ve süreci yönlendirme becerisi kazanırken, değişik disiplinlerin bir arada projelerde ifade bulmasını sağlıyor; işbirliğine dayalı ürün oluşturabilmeyi deneyimliyor ve bu süreçte üst düzey düşünme becerileriyle donanmaktadırlar.

Proje Çalışmaları :TÜBİTAK Projelerine ek olarak, Harezmi Eğitim Modeli Projeleri, E Twınnıng Projeleri, Umudum Öğretmenim, Beslenme Dostu Okul, Beyaz Bayraklı Okul, Okul Sağlığı, Sıfır Atık, Veli Akademileri projelerine ek olarak branşlar bazında gerçekleşecek diğer projeler mevcuttur.

Yurtdışı Proje Faaliyetleri :E Twınnıng Projeleri gerçekleştirilmektedir.

Diğer Hususlar :Branşlar bazında kazanımlara ulaşmak amacıyla yapılan gezilerin yanı sıra kulüp ve proje gezileri gerçekleşmektedir. Kütüphane aktif olarak kullanılmakta olup, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için değişik projeler uygulanmaktadır. Sanat atölyeleri de öğrencilerin beceri gelişimini destekleyecek şekilde güncellenmektedir. Öğrencilerin istekleri doğrultusunda hafta içi her gün destekleme yetiştirme kursları ücretsiz olarak açılmaktadır.