CAHİT ZARİFOĞLU ANAOKULU

Telefon 0212 445 77 02

Belgegeçer 0212 445 77 02

Eposta Göndermek için tıklayınız

WEB http://bagcilarcahitzarifogluanaokulu.meb.k12.tr

Adres DEMİRKAPI MAH. VELİOĞLU CAD. 1665 SK. NO27 BAĞCILAR/İSTANBUL

YOL TARİFİ, HARİTA, NAVİGASYON

Vizyon

Çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile bilinen ve tercih edilen bir kurum olmaktır. Çocukların bireysel ilgilerine göre, okul içinde bilim odası, sanat odası, müzik odası gibi alanlar oluşturabilen, aydınlatma, ses düzeni, güvenlik, havalandırma, temizlik, yaşam/oyun alanı konularında uluslararası standartlara uyan ve yeni standartların geliştirilmesi için yol gösteren, tüm velilerin eğitsel etkinliklere katılımını sağlayarak, çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk-aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan, toplumun özelliklerine uygun ancak evrensel özellikleri de göz ardı etmeyen, personelinin yüksek motivasyonla çalıştığı ve bu motivasyonun getirdiği olumlu özellikleri çocuklara yansıttığı, çalışanlarının ve velilerinin bu okulda olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, çocuklara, onların daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak kaliteli eğitim veren, tüm okulöncesi alanında çalışanlarla karşılıklı etkileşim içinde, şeffaf, geri bildirimlere dayalı istekler doğrultusunda gelişmeye açık, personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, bilime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren, bir okul olmaktır.

Misyon

Cahit Zarifoğlu Anaokulu, eğitim-öğretime 2015-2016 yılında başlamıştır. Her geçen gün kalitesini arttırmak ana hedefi olmuştur. Cahit Zarifoğlu Anaokulu’nda, ezbere dayalı öğretimden çok yaparak-yaşayarak bilgi edindirmek amacımız olmuştur. Okulumuzda çocuklarımızın kendini birey olarak hissetmesi, yaşına uygun yapabilecek becerileri edinebilmesi, kendini iyi ifade edebilmesi, benlik saygısını geliştirebilmesi, sorumluluk sahibi olabilmesi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarını da koruyabilmesi, yardım severlik ve empati duygularının gelişmesi, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan bireyler olması için eğitim alırlar. Bunu yaparken bireysel farklılıklar her zaman göz önünde bulundurulur. Okulumuzu veliler,eğitimciler bu alanda eğitim alan öğrenciler vb.. ziyaret edebilir,bilgi alabilirler.Okulumuzda özellikle veli katılımıyla ilgili çalışmalara çok önem vermekle beraber,velilerimizin çocuğuyla beraber öğrenebilmesi için öğretmen-veli işbirliğiyle,çocuklarımızın eğitimiyle ilgili sorumlulukları paylaşabilecekleri sınıf ortamını sunmaktayız. Cahit Zarifoğlu Anaokulu, her zaman okulöncesi eğitimle ilgili yeni gelişmelerin takipçisi olmaktadır. Bunu yaparken tek hedef kitlesi çocuklar değil aynı zamanda yetişkinlerde olmuştur. Kurumumuza ulaşan her insana sosyal ve eğitim koşullarına uyacak şekilde bilgi verilmektedir. Ülkemizde benzer eğitim kurumlarına örnek olmak ve bu anlamda liderlik edebilmek hedeflerinden olmuştur.

Başarılar

Öğretmen :7

Rehber Öğretmen :0

Öğrenci :133

Derslik :7

Müzik Sınıfı :0

Resim Sınıfı :0

BT Sınıfı :0

Misafirhane :0

Kütüphane :0

Fen Labaratuarı :0

Hazırlık Sınıfı :0

Konferans Salonu :0

Atölye-İşlik :0

Spor Salonu :0

Öğretim Şekli :İKİLİ EĞİTİM

Yemekhane :0

Kantin :0

Revir:0

Bahçe :1

Saatler

Isınma

DOĞALGAZ

Bağlantı

ADSL (1 Mbit)

Yabancı Dil

Lojman

0 -

Ulaşım

Okulumuza Bağcılar ilçe meydanından Göztepe-Mahmutbey minibüslerini kullanarak gelebilirsiniz. Ayrıca 98/A numaralı belediye otobüsü de okulumuz yakınından geçmektedir.

Servis Bilgisi

Okulumuzun ankaşmalı servisi şu an için bulunmamaktadır.

Yerleşim Yeri

İl/İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz İstanbul il merkezine 7 km, Bağcılar ilçe merkezine 2 km mesafededir.

Kontenjan Bilgileri

Okulumuzda aktif 7 şube bulunmaktadır. 3 adet 4 yaş şubesi ve 4 adet 5 yaş şubesi hizmet vermektedir.