CEVDET KILIÇLAR BİLGİEVİ

Ev Sıcaklığında Bir Ortam

Cevdet Kılıçlar Bilgievi, ilçemiz sınırları içinde yer alan ilköğretim okullarındaki öğrencilerin, eğitim ve öğretimine yardımcı olmak, kültür sanat faaliyetleri kapsamında genç nüfusun kültürel ve sosyal gelişimlerine destek vermek, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmelerini sağlamak ve sosyal aktivitelerde bulunmalarını temin etmek, çocuklarımızın bilgi ve iletişim çağında, teknolojinin tüm nimetlerinden gerektiği kalitede yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla kuruldu.

Kimler Nasıl Faydalanabilir?

Bilgievindeki faaliyetler 8-14 yaş çocuk ve gençlere yöneliktir.

Bilgievine öğrencilerin velisiyle gelmesi gerekmektedir. Ayrıca bilgievine giriş ve çıkışlar tamamen velinin sorumluluğundadır.

Öğrencilerin bilgievinden istifade edebilmeleri için üye olmaları gerekmektedir.

Üyelik için istenen belgeler şöyledir:

•Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

• Üye Kayıt Formu

• 2 Adet Vesikalık Fotoğraf

Bilgievi'nde Yer Alan Faaliyetler Nelerdir?

Sosyal ve kültürel birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Cevdet Kılıçlar ağırlıklı olarak tiyatro gibi sahne sanatları ile gitar, keman, bağlama, ney, piyano gibi müzik derslerinin yanı sıra eğitici kulüpler profesyonel eğitimciler tarafından verilmektedir.

Kütüphane

Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği eserlerden seçilerek oluşturulan 10.000'e yakın kitap kapasitesi ile kütüphanemiz; öğrencilerin ders çalışma, araştırma yapma ve ödünç kitap alma taleplerini karşılamakta. Haftanın her günü 09.30-17.30 saatleri arasında açık olan kütüphanemizin bünyesinde oluşturulan kitap kulüplerinde, kitap okumaya teşvik amaçlı yarışma ve faaliyetler de düzenlenmektedir. Bu faaliyetler sonucunda dereceye girenlere hediyeler dağıtılmaktadır.

Bilgisayar Laboratuvarı

Bilgisayar laboratuvarı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın faydalanabileceği niteliktedir. Bilgisayar laboratuvarlarında kullanıcılara ücretsiz internet erişimi sunulurken; kötü içerikli sayfalara erişimi engelleyici bir sistem ile çocukların zararlı web sayfalarından uzak tutulmaları sağlanmaktadır. Bilgisayar laboratuvarlarında öğrenciler ödevlerini, bilgisayar öğretmeni rehberliğinde araştırdıkları gibi aynı zamanda ilgilendikleri konular hakkında da araştırma yapıp gerekli çıktılarını yazıcıdan hiçbir ücret ödemeden alabilirler. Bilgisayar sınıfı yedi gün boyunca 09.30-17.30 saatleri arasında açıktır. Çocuklarımızın öğretmenimizin nezareti ve denetiminde bilgisayar oyunları oynama imkanı da vardır.

Kulüplerimiz

- MÜZİK KULÜPLERİ

1. Gitar

2. Keman

3. Bağlama

4. Piyano

5. Ney

- EĞİTİCİ KULÜPLER

1. Tiyatro

2. İzcilik

3. Resim

4. Edebiyat ve Tarih

5. Kitap Dostları ve Şiir Atölyesi

6. Manevi Değerler

7. Okuma

8. Becerikli Eller

9. Bilgisayar

Üyelerimiz tüm hizmetlerden ÜCRETSİZ olarak faydalanmaktadır.

Adres: Başakşehir Mahallesi 1.Etap Balkan Sokak Başakşehir

Telefon: (212) 485 45 11-09