CEMİL MERİÇ BİLGİEVİ

Cemil Meriç Bilgievi, öğrencilerimizin, bilgi çağında gelişen teknolojinin tüm nimetlerinden gereğince yararlanarak kendilerini geliştirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla kuruldu. Bilgisayardan etüt sınıflarına, hızlı internet bağlantısından çeşitli kurslar ve sosyal kulüplere kadar tam donanımlı bilgilevlerinin üçüncüsü olan Cemil Meriç Bilgievi, öğrencilerimizin hem okul derslerine yardımcı olacak hem de çeşitli kültürel-sosyal aktivitelerle bireysel gelişimini tamamlamış özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmelerine büyük katkı sağlayacak.

Kimler Nasıl Faydalanabilir?

Bilgievindeki faaliyetler 8-14 yaş çocuk ve gençlere yöneliktir.

Bilgievine öğrencilerin velisiyle gelmesi gerekmektedir. Ayrıca bilgievine giriş ve çıkışlar tamamen velinin sorumluluğundadır.

Öğrencilerin bilgievinden istifade edebilmeleri için üye olmaları gerekmektedir.

Üyelik için istenen belgeler şöyledir:

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

• Üye Kayıt Formu

• 2 Adet Vesikalık Fotoğraf

Bilgievi'nde Yer Alan Faaliyetler Nelerdir?

Sosyal ve kültürel birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Cemil Meriç Bilgievi'nde ağırlıklı olarak tiyatro gibi sahne sanatları, ebru, resim gibi görsel sanatlar ile gitar, keman, bağlama, ney, piyano derslerinin yanı sıra eğitici kulüpler profesyonel eğitimciler tarafından verilmektedir.

Kütüphane

Cemil Meriç Bilgievi'nde öğrencilerin yapacakları araştırma, ders hazırlığı, ödev ve diğer benzeri çalışmalar için en büyük kaynaklarından biri de zengin bir dokümantasyona sahip olan kütüphanedir. Kitap okumayı seven, çeşitli konularda bilgi edinmek, merak ettikleri konular hakkında araştırma yapmak isteyenler için kütüphane haftanın her günü 09.30-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. İsteyen öğrenciler kütüphane içinde kitap okuyabilirken isteyenler de ödünç kitap alabiliyorlar. Romanlar, hikâyeler, eğitim destek kitapları, ansiklopediler ve çeşitli eğitsel ve edebi içerikli kitapların bulunduğu kütüphanede öğrenciler için ödüllü kitap okuma yarışmaları ve bezeri sosyal aktiviteler de düzenleniyor.

Bilgisayar Laboratuvarı

Öğrencilerin okul dersleriyle ilgili araştırma yapmak, ödev hazırlamak ya da merk ettikleri konular hakkında bilgi sahibi olmak için yararlandıkları bilgisayar laboratuvarı, ihtiyaca cevap verebilecek sayıda gelişmiş bilgisayarlarla donatıldı. Yüksek hızlı internet bağlantısının da öğrencilerin kullanımına sunulduğu laboratuvarda, gerekli güvenlik altyapısı ile desteklenmiş internet bağlantısı da mevcut. Laboratuvarda ayrıca öğrencilerin yapacakları tüm çalışmalarda destek alabilecekleri rehber eğitmenler görev yapıyor. Ödev ve araştırmaları için gereken kağıt çıktıları yazıcıdan ücretsiz olarak alma imkanı olan öğrenciler, laboratuvarda görevli eğitmenlerin denetiminde bilgisayar oyunları oyanabiliyorlar.

Kulüplerimiz

- MÜZİK KULÜPLERİ

1. Gitar

2. Keman

3. Bağlama

4. Ney

5. Piyano

- EĞİTİCİ KULÜPLER

1. Tiyatro

2. Satranç

3. Resim

4. Ebru

5. MANEVİ DEĞERLER

6. Okuma

7. Graffiti

8. Bilgisayar

Üyelerimiz tüm hizmetlerden ÜCRETSİZ olarak faydalanmaktadır.

Adres: Başak Mahallesi Yunus Emre Caddesi No:12 Başakşehir

Telefon: (212) 487 11 44