BAŞAKPAZAR FUAR VE SERGİ ALANI

Fuar, festival ve benzeri sosyal etkinlikler için de hizmet verebilecek formda inşa edilen ve AVM yaklaşımıyla işletilen, Başakpazar Fuar ve Sergi Alanı, Başakşehirlilere ferah, geniş, hijyenik, konforlu bir alışveriş ortamı sunuyor. 8.000 m2  yeşil alana sahip, modern mimarisi ve çevreciliği ile göze çarpan Başakpazar, 578 gıda ve 1044 gıda dışı işyeriyle hizmet veriyor.

Belediyemiz tarafından inşaa edilen ve ilçedeki semt pazarlarını bir çatı altında toplama amacı güden Başakpazar Fuar ve Sergi Alanı; geleneksel alışveriş keyfini AVM konforuyla sunuyor. Gıdadan tekstile kadar çok çeşitli ürünlerle geniş bir yelpazade hizmet veren Başakpazar, çocuklar ve gençler için de eğlenceli alanlar, restoran, kafeler ve 6D sinemayı bünyesinde barındırıyor. Başakpazar, açık alanlarda kurulan semt pazarlarında özellikle kötü hava koşulları, güvenlik, denetim gibi konulardan kaynaklanan mağduriyetleri çözüme kavuşturarak semt sakinlerine ferah, geniş, hijyenik, konforlu bir alışveriş ortamı sunuyor.

Market arabaları ile yorulmadan konforlu bir alışveriş ortamı sunan Fuar ve Sergi Alanında, engelli vatandaşlar için özel olarak tasarlanmış rampa ve özel lavabolar bulunurken tekstil katında uygun ürünü seçebilmek için deneme kabinleri de mevcut. Çatısı yeşilliklerle dolu bir park olarak tasarlanan alan, etrafındaki yeşil dokunun korunması ve yaşatılması için özenle projelendirildi. Tesisin üst kısmı vatandaşların dinlenebilmesi için yeşil alanla kaplandı.

Modern bir alışveriş için gerekli bütün tesislerle donatılan Pazaryeri'nin sahip olduğu önemli tesislerden biri de bünyesindeki gıda laboratuarı. Laboratuarla, pazardan satın alınan ancak kalitesi ve hijyen şartlarından şüphe duyulan bir ürün anında gerekli testlere tabi tutulabiliyor. Tüm vatandaşlara hizmet veren gıda kontrol laboratuarı,güvenli ve sağlıklı bir pazar alışverişinin huzurunu yaşatıyor.