Gülsevin Buket Değirmenci Kadın ve Aile Danışma Merkezi

Danışmanlık Hizmeti   

Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan psikoloğumuz tarafından Kaygı Bozuklukları ile ilgili hem bireysel hemde grup terapileri devam ediyor. Belediyemiz bünyesinde Psikolojik Danışmanlık hizmeti alan danışanlarımızda grup terapisi ile empati kurmak, farkındalık yaratmak, yeni baş etme yöntemlerini keşfetmek, kararlılık ve özgüven konularına dikkat çekilmektedir.

       

Randevu talebi için, telefon ile arayarak veya bizzat Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne gelinerek randevu talep edilebilir.  Randevu günü ve saati için geri dönüş ile bilgilendirme yapılır. Tel:  444 6 989 – 3706 dahili numaramızdan ulaşabilirsiniz.  

Evde Danışmanlık Hizmeti  

Evde tedavi yönteminden ise, sadece Avcılar Belediyesi’ne şahsen gelen danışanlar değil, psikopatolojiden dolayı evden hiç çıkamayan vakalar ile yatalak ve engelli olduğu için evden çıkamayan insanlarda yararlanabiliyor.

 Veli Bilgilendirme Seminerleri ve Çocuklarda Uyum Problemleri

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kuran ilk ilçe belediyesi olan Avcılar Belediyesi, velilere her alanda eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Veli Bilgilendirme Seminerleri kapsamında, kent ve kültür evlerinde bulunan çocuk kulüplerinin yanı sıra talep doğrultusunda ilçe genelinde okul öncesi eğitim kurumlarında “Çocuklarda Uyum Problemleri ve Baş Etme Yöntemleri” konulu eğitim toplantıları gerçekleştiriliyor. Avcılar Belediyesi Psikologları tarafından “Çocuklarda Uyum Problemleri ve Başetme Yöntemleri” konulu eğitimde, çocuk ve ebeveyn ilişkilerini, çocuklarda olumsuz davranışların meydana gelme nedenlerini ve bunların çözümlerini velilere anlatılıyor.        Gerçekleştirilen eğitim toplantısında, bireylerin dışındaki diğer insanlarca da doğrudan doğruya gözlenebilecek tüm eylemlerin davranış olduğunu belirtilerek, uyumun ise bireylerin sahip olduğu özelliklerin kendi benliğiyle içinde bulunduğu çevre arasında dengeli ilişki kurabilmesi ve bu ilişkiyi sürdürebilmesi olduğu vurgulanmaktadır.

Gelişim basamaklarında çocukların karşılaştıkları sorunların çok çeşitli olduğuna vurgu yapılan eğitim toplantısında, velilere çocukların karşılaştıkları uyum problemleri ve baş etme yöntemleri konusunda bilgiler verilmektedir. Çocuğun engellerle karşılaşıp onları aşarak yeni duruma uyma çabasının kişilik gelişimini ve ruhsal gücünü artırdığı belirtilmektedir. 

Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından okullarda gerçekleştirilen Veli Bilgilendirme Seminerleri okullardan gelecek talep doğrultusunda konularda devam etmektedir.

Tüm Danışmanlık Hizmetlerimiz Avcılar Belediye Başkanlığı, Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından ücretsiz  verilmektedir. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Telefon : 444 6 989 Dahili 3700  

Mail: [email protected]

Adres: Merkez Mahallesi Marmara Cad. No:1 Avcılar Belediye Başkanlığı Merkez Bina Kat:3 Avcılar İSTANBUL

Gülsevin Değirmenci Kadın ve Aile Danışma Merkezi : Telefon : 444 6 989 Dahili  3706 

Adres: Firuzköy Mahallesi Aslanlı Çeşme Yanı Korutürk sk. No:5 Avcılar/İSTANBUL