Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi

YOL TARİFİ, HARİTA, NEREDE, NAVİGASYON

Adres: Ferhatpaşa Mah. Yeditepe Cad. 16. Sok. No: 25

Telefon: 0216 660 17 26

Eğitim Hizmetleri

Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi'nde ilçedeki eğitim standardını yükseltmek, gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik eğitimler yapılmaktadır.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) yönelik hazırlık ders ve etüt desteği verilmektedir.

YGS - LYS’ye hazırlık eğitimlerinden,  11. sınıf ve 12. sınıf ve mezun öğrenciler haftanın 7 günü bu hizmetlerden faydalanabilmektedir. Dersler Ağustos ayında başlar ve bir sonraki yılın Haziran ayında son bulur.

2017-2018 Dönemi YGS-LYS etüt ve ders destek programı formuna ulaşarak anında ön kayıt yaptırmak için lütfen buraya TIKLAYINIZ.

Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi olarak üniversiteye hazırlık etüt ve ders desteğinde öğrencilerin faydalandığı dersler;

Matematik

Biyoloji

Kimya

Fizik

Edebiyat

Felsefe

Coğrafya

Tarih

Bunun yanı sıra merkezimizde verilen hizmetler;

Psikolojik destek

Aile danışmanlığı

Kariyer danışmanlığı

Sosyal Hizmetler:

Psikolog Desteği

Gençlere;  bireysel ve grupla psikolojik danışmanlık hizmeti sunulmakta ve önleyici, gelişimsel müdahaleler yapılmaktadır.

Sosyolog Desteği

Ekonomik yoksunluk yaşayan, engelli, şiddet mağduru, çocuk yaşta çalıştırılan, suça bulaşmış, madde kullanan vb. dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına uygun olarak sosyal yardımlardan yararlanmaları sağlanmakta, ilgili kurumlara yönlendirmeler yapılmaktadır.  Engelli bireyler ve ailelerine danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca evliliğe hazırlık, evlilik sonrası süreçte çiftlere ve ergenlik dönemindeki gençlere danışmalık hizmeti sunulmaktadır. Üniversite hazırlık sürecinde rehberlik yapılmaktadır.

Kariyer Danışmanı

Belediyeye yapılan başvurular, çevredeki dershane ve okullarda yapılana duyuru ve tanıtımlar ve saha araştırması ile ulaşılan öğrenciler, işsizler, üniversiteliler, işinden memnun olmayan veya mesleğinde kendini geliştirmek isteyen gençlere yönelik verilecek hizmetlerde en temel ilke; gençlerin kendi kariyer gelişimlerini anlamaları ve bu süreci yapılandırmaları için yardım, destek, müdahale hizmeti sunulmaktadır.

Ataşehir Belediyesi, ÖSYS maratonunda üniversite adaylarına ücretsiz tercih danışmanlığı sağlamaktadır.

Sanat Eğitimleri

Ataşehir (Ferhatpaşa) Gençlik Merkezinde yapılması planlanan ücretsiz sanat kurslarına;

Dans

Zumba

Halk Oyunları

Bağlama

Gitar

Tiyatro

Sinema

Kurslar talebe ve kontenjan durumuna göre açılmaktadır. Eğitim programı, kursun açılacağı tarihte belli olmaktadır.

2017- 2018 Dönemi Sanat Kursları ön kayıtları Eylül ayında başlayacaktır.

Atölyeler

Fotoğrafçılık Atölyesi

Sinema Atölyesi

Kütüphane

Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezinde 3000 adet kitabın bulunduğu bir kütüphane ve gençlerin internet üzerinden derslerine yardımcı olacak kaynakları araştırabileceği, ödev hazırlayıp çıktı alabileceği bilgisayar odası bulunmaktadır.