GİZLİLİK İLKESİ

Sosyal Belediyecilik anlayışımızla, insan onurunu zedelemeden, vatandaşlarımızın sosyal yardımlardan yararlanması için bilimsel yöntemler ile hareket edilmektedir. Yardıma ihtiyacı olan her bir vatandaşımızın sosyal yardım hizmetinden yararlanması bir haktır. Yardım yapılan kişilerin mahcubiyet hissetmemesi adına yardım dağıtımı yapan araçlarımızın üzerine logo ya da herhangi bir ibare konulmamıştır.

12 AY KESİNTİSİZ HİZMET

Sosyal, fiziksel ve ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle; evinde yemek yapabilecek imkânı olmayan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sıcak yemek sağlamak amacıyla; aşevini kurduk. İlçemiz sınırları içindeki vatandaşlarımız Aşevimizden günde 2570 kişi 2 öğün olmak üzere 4 çeşit sıcak yemekten yararlanmaktadır. Ayrıca; taziye kumanyası, aşure dağıtımı, kandil simidi dağıtımı da yapılmaktadır.  Her yıl Ramazan Ayı boyunca; her mahallede iftar programları düzenlenmektedir.

Sosyal Servis:

(0216) 570 50 00 santral numarası olup, mahallelere göre yapılan dâhili numaralar aşağıda belirtilmiştir.


Barbaros Mah. ( 1016)  Yeni Sahra Mah. (1016)  Mimar Sinan Mah.( 1014)  Mevlana Mah. (1014)

Yeni Çamlıca Mah. (1014)  M.Kemal Mah. (1014)  Aşık Veysel Mah. ( 1014)  Yenişehir Mah. (1005)

K. Bakkalköy Mah.(1005)  Atatürk Mah. (1005)  Esatpaşa Mah.(1018)  Örnek Mah. (1018)

Fetih Mah. (1018)  Kayışdağı Mah.( 1006)  Ferhatpaşa Mah. (1006)  İçerenköy (1015)

İnönü Mah. (1015)

ERZAK YARDIMI

Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine Meslek Elemanları tarafından yerinde incelemeler yapılmaktadır. Yapılan inceleme neticesinde ihtiyaçlar belirlenip bu doğrultuda yardımlar belli aralıklarla yapılmaktadır.

BEBEK - HASTA BEZİ
Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evine Meslek Elemanları tarafından yerinde incelemeler yapılmaktadır. Yapılan inceleme neticesinde ihtiyaçlar belirlenip bu doğrultuda yardımlar belli aralıklarla yapılmaktadır.

EŞYA VE KIYAFET
Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yaptıkları başvurular doğrultusunda Meslek Elemanları tarafından yerinde incelemeler yapılmaktadır. Yapılan inceleme neticesinde ihtiyaçlar belirlenip bu doğrultuda yardımlar belli aralıklarla yapılmaktadır. 

TEKERLEKLİ SANDALYE

Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yaptıkları başvurular doğrultusunda Meslek Elemanları tarafından yerinde incelemeler yapılmaktadır. Yapılan inceleme neticesinde tekerlekli sandalye ihtiyacı olan vatandaşımızın engelli sağlık kurulu raporu meslek elemanı tarafında uygun görüldüğü takdirde durum tespit raporu hazırlanır. Uygun görülen tekerlekli sandalye yardımı Değerlendirme Kurulunun Onayına sunulur. Değerlendirme Kurulunun onayına müteakip en kısa sürede yardımlar ulaştırılır ve yardımlar belli aralıklarla yapılmaktadır. 

TAZİYE DESTEKLERİ

Yakınlarını kaybeden Ataşehirli vatandaşlarımızın acılarına ortak olmak, bu zor günlerinde ihtiyaç duydukları her türlü desteği sağlamak için bütün imkânlarımızı sonuna kadar seferber etmekteyiz.  Acılı aileye belediyemize başvurmaları durumunda dini işlemlerin yapılması için Din Görevlisi sağlanmaktadır. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza bu zor ve sıkıntılı dönemlerinde Psikolojik danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.  Cenaze sahibi ailelerin evlerine taziye yemeği ulaştırılmakta, ayrıca şehir içi - şehir dışı ayrımı olmaksızın Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerekli ulaşım desteği de sağlanmaktadır.

Sosyal Servis:
0 (216) 570 50 00 (1028)

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü

0 (216) 575 15 22

TAZİYE EVİ

Dar gelirli, kalabalık nüfusa sahip ve küçük konutlarda yaşayan Ataşehirliler’in, acılı günlerinde taziyeleri kabul edebilmeleri, misafirlerine ikramlarını rahatça yapabilmelerini sağlamak için taziye evi hizmeti sunulmaktadır.  Esatpaşa ve Ferhatpaşa Mahallesinde açtığımız taziye evlerinde vatandaşlarımızın talepleri karşılanmaktadır.

Adres:

1- Esatpaşa Taziye Evi: Esatpaşa Mah. Ziya Paşa Cad. Yunus Emre Cami yanı, Yunus  Emre Parkı içinde.

 İletişim: 0 (216) 291 22 61

2- Ferhatpaşa Taziye Evi: Ferhatpaşa Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:12 

İletişim: 0 (0216) 570 50 00/1013

ASKER AİLESİ YARDIMI

4109 Sayılı Asker Ailesi Kanununa Göre Asker Aile Maaşı bağlanması hizmeti yürütülmektedir.

Başvuruda bulunan asker eşi ise,

1-Başvuru dilekçesi

2-Asker eşinin nüfus cüzdan fotokopisi

3-Kirada ise kira kontratı

4-Aynı hanede yaşayan 18 yaşından büyük kişilerin E- devlet şifresi

5-Askerlik Belgesi

Başvuruda bulunan asker annesi ise,

1-Başvuru dilekçesi

2-Asker eşinin nüfus cüzdan fotokopisi

3-Kirada ise kira kontratı

4-Aynı hanede yaşayan 18 yaşından büyük kişilerin E- devlet şifresi

5-Askerlik Belgesi

İdari Büro: 0 (216) 570 50 00 (1008)

SOSYAL MARKET HİZMETİ

Ataşehir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlerin yaşam kalitelerini arttırmak, sosyal yardım ve sosyal hizmet üniteleri kurarak, insan onuruna yakışır şekilde sosyal yardım hizmetlerini sunmak, sosyal dayanışmayı ön planda tutarak ilçe sakinlerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmet modelidir. Hak sahiplerine verilecek Atakart ile ihtiyaçlarının karşılandığı ve dağıtımın yapıldığı merkezdir. Üretici veya satıcılardan, dernekten ve diğer şekillerde sağlanan yardımları bedel ödemeden almış olduğu ürünleri, aracı işlevi görerek ihtiyacı olanlara düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan hizmettir.

İletişim: 0 (216) 570 5000 (1013)

Başvuruda istenecek belgeler

Sosyal yardım talebinde bulunan kişilerden aşağıdaki belgeler istenir:

- Dilekçe,

- T.C. numarasını içerir resimli kimlik bilgileri,

- Müracaat eden kişinin kendisinin, eşinin, çocuklarının, annesinin ve babasının müzmin veya ölümcül rahatsızlık durumları bulunanlar ile ameliyat ve uzun süreli tedavi görenler veya görmesi gerekenlerden bunları belgeleyen evraklar veya bu durumda olduklarını ifade eden sağlık kurulu raporu ayrıca engelli ise engelli sağlık kurulu raporu,

- Başvuru sahibinin gelirini veya ihtiyacını ispata elverişli belgeler (SGK, Tapu Sicil Müdürlüğü ve Trafik Tescil) ile müdürlükçe lüzum görülen bilgi ve belgeler.

SİZ DE YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ

SOSYAL YARDIM KUMBARA HİZMETİ

“Kumbara Bir Umuttur, Paylaşmak Mutluluktur” projesi ile,  ilçemizdeki üst gelir grubuna mensup kesimlerin kullanmadığı ve ihtiyaç duymadığı elindeki, evindeki, işyerindeki; yeni ve eski ( kullanılabilir durumda olan) yetişkin ve çocuk giysilerinin, kitap ve oyuncakların belediyemiz tarafından belli noktalara konulan kumbaralara bağışçılar tarafından konulmaktadır. Belediye personelimiz tarafından toplanıp, depolanıp, onarılıp ve yine ilçemiz sınırları içinde ikamet etmekte olan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

Kumbaralarımızın yer aldığı noktalar:

Bostancı Doğa Koleji: Değirmen Yolu Cad.No:22 Bostancı Sanayi İçi

Sun City Blokları: Dereboyu Cad.Fesleğen Sok. Barbaros Mah.

Barbaros Mah. Kent Plus : Barbaros Mah. Ataşehir

Bostancı Sanayi Mengenler Oto Önü: Değirmen Yolu Cad.No:28 Bostancı Sanayi İçi

2. EL KULLANILABİLİR DURUMDA OLAN EŞYA BAĞIŞI HİZMETİ

Bağışlamak istediğiniz büyük ev eşyalar ekibimizce ön inceleme yapılmakta, kullanılabilir özellikte olanlar alınıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır.  

İletişim: 0 (216) 570 50 00 (1028)

Sosyal Yardım Hizmetleri