SOSYAL MARKET HİZMETİ

Ataşehir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlerin yaşam kalitelerini arttırmak, sosyal yardım ve sosyal hizmet üniteleri kurarak, insan onuruna yakışır şekilde sosyal yardım hizmetlerini sunmak, sosyal dayanışmayı ön planda tutarak ilçe sakinlerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmet modelidir. Hak sahiplerine verilecek Atakart ile ihtiyaçlarının karşılandığı ve dağıtımın yapıldığı merkezdir. Üretici veya satıcılardan, dernekten ve diğer şekillerde sağlanan yardımları bedel ödemeden almış olduğu ürünleri, aracı işlevi görerek ihtiyacı olanlara düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan hizmettir.

İletişim: 0 (216) 570 5000 (1013)

Başvuruda istenecek belgeler

Sosyal yardım talebinde bulunan kişilerden aşağıdaki belgeler istenir:

- Dilekçe,

- T.C. numarasını içerir resimli kimlik bilgileri,

- Müracaat eden kişinin kendisinin, eşinin, çocuklarının, annesinin ve babasının müzmin veya ölümcül rahatsızlık durumları bulunanlar ile ameliyat ve uzun süreli tedavi görenler veya görmesi gerekenlerden bunları belgeleyen evraklar veya bu durumda olduklarını ifade eden sağlık kurulu raporu ayrıca engelli ise engelli sağlık kurulu raporu,

- Başvuru sahibinin gelirini veya ihtiyacını ispata elverişli belgeler (SGK, Tapu Sicil Müdürlüğü ve Trafik Tescil) ile müdürlükçe lüzum görülen bilgi ve belgeler.

SİZ DE YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ

SOSYAL YARDIM KUMBARA HİZMETİ

“Kumbara Bir Umuttur, Paylaşmak Mutluluktur” projesi ile, ilçemizdeki üst gelir grubuna mensup kesimlerin kullanmadığı ve ihtiyaç duymadığı elindeki, evindeki, işyerindeki; yeni ve eski ( kullanılabilir durumda olan) yetişkin ve çocuk giysilerinin, kitap ve oyuncakların belediyemiz tarafından belli noktalara konulan kumbaralara bağışçılar tarafından konulmaktadır. Belediye personelimiz tarafından toplanıp, depolanıp, onarılıp ve yine ilçemiz sınırları içinde ikamet etmekte olan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

Kumbaralarımızın yer aldığı noktalar:

Bostancı Doğa Koleji: Değirmen Yolu Cad.No:22 Bostancı Sanayi İçi

Sun City Blokları: Dereboyu Cad.Fesleğen Sok. Barbaros Mah.

Barbaros Mah. Kent Plus : Barbaros Mah. Ataşehir

Bostancı Sanayi Mengenler Oto Önü: Değirmen Yolu Cad.No:28 Bostancı Sanayi İçi