“Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor” sloganıyla 2010 yılında başlattığımız proje tüm Türkiye’ye yayıldı ve Mavi Kapak Kampanyası adını aldı. Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a duyarlı binlerce insanımız tane tane kapak topladı ve bu kapaklar engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalyeye dönüştü.

Mavi Kapak Projesi doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla çevresel bir projedir. Buradan elde edilen gelirle engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye sahibi olmalarını sağlamakla da önemli bir sosyal proje niteliği taşıyor. İlçemizde şimdiye kadar 137 tona yakın plastik kapak topladık ve ihtiyaç sahiplerine 1064 adet tekerlekli sandalye ulaştırdık. Ataşehir Belediyesi olarak çevre bilincini geliştirecek projelere imza atmaya ve Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz.

MAVİ KAPAK KAMPANYASI’NA NASIL KATILABİLİRİM?

Biriktirdiğiniz her plastik kapak (renk ve büyüklük önemli değil) için Çağrı Merkezimizi arayarak, mavi kapak kampanyasına katılabilirsiniz.
İletişim: 0216 570 5000 (1554)

KAÇ KİLO MAVİ KAPAK TOPLAYARAK TEKERLEKLİ SANDALYE ALABİLİRİM?

250 kg kapak toplayarak, belediyemize başvurabilirsiniz. Kapaklar görevlilerimiz tarafından adresinizden teslim alınacak ve tekerli sandalye tarafınıza teslim edilecektir.
İletişim: 0216 570 5000

EVDEN ALINMASI İÇİN NE KADAR MAVİ KAPAK BİRİKTİRMELİYİM?

İlçemiz sınırlarından talep edildiği takdirde miktarına bakılmaksızın her adresten plastik kapak alımı yapılıyor. Bununla ilgili talebiniz için Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.
Mavi kapaklar görevlilerimiz tarafından adresinizden teslim alınacaktır.

MAVİ KAPAK KUMBARASI ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?
Mavi kapak kumbaraları apartman, site, alışveriş merkezleri, okul, otel vb. yerlere dağıtılıyor. Kumbara talebiniz için Çağrı Merkezimizi arayabilir ya da Halkla İlişkiler Birimimize bizzat gelerek, talepte bulunabilirsiniz.

DÖKMEYİN, DÖKTÜRTMEYİN!

Yılda 1 milyon 650 bin ton bitkisel yağın kullanıldığı Türkiye’de 350 bin ton bitkisel atık yağ doğaya dökülüyor. 1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Ataşehir Belediyesi ve Kolza’nın ortaklaşa yürüttüğü “Bitkisel atık yağlarınızı getirin, hediyeleri götürün” sloganı ile yola çıkılan projede, hem suların kirlenmesini önlemeyi hem de atıkların geri dönüşerek ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz. Evde biriktirdiğiniz bitkisel atık yağlarınızı pazarlardaki standlara getirerek hediyeler kazanabilir ya da atık miktarınız en az 5 litre olduğunda Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz. Atık yağlar görevlilerimiz tarafından adresinizden teslim alınacaktır.

ATAŞEHİR AYRI AYRI TOPLUYOR, GELECEĞİNİ KAZANIYOR!

İlçemiz sınırları içerisinde hazırlanan Atık Yönetim Planı doğrultusunda ambalaj atıkları için; okullar, alışveriş merkezleri, süpermarketler, konutlar, siteler ve kamu binalarına geri dönüşüm kutuları ve konteynerler yerleştirdik. Bu kapsamda geri dönüşebilen atık yağları, bitkisel atık yağları, ömrünü tamamlamış lastikleri ve akümülatörleri topluyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz.

ATIK PİLLERİ TOPLUYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP)’nin ortaklaşa düzenlediği ilkokullar arası atık pil toplama kampanyasına destek veriyoruz. Yapılan yarışmalar sonucunda topladığımız atık pil miktarı ile İstanbul genelinde 2010 yılında 7., 2011 ve 2012 yılında ise 3.olduk.

ATIK PİLLERİMİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİM?
Atık pil kutuları okullara, sitelerin girişlerine, alışveriş merkezlerine ve restoranlara veriliyor. Atık pillerle ilgili bir diğer çalışmamız da atık pil makinalarıdır. Alışveriş merkezlerine, okullara ve belediye binamıza yerleştirilen makinalar boş pilleri alıp, sağlam pilleri iade ediyor. Atık pil kutusu talebiniz için Çağrı Merkezimizi arayabilir ya da Halkla İlişkiler Birimimize başvurabilirsiniz.

 

ATIK MOTOR YAĞLARIM İÇİN NE YAPMALIYIM?

İlçemiz sınırları içerisinde araç servisleri, akaryakıt istasyonları ve kamuya ait toplu taşıma ve temizlik araçlarından kaynaklanan atık motor yağlarını doğru koşullarda lisanslı ve yetkili ekiplerce topluyoruz. Bu atıkların bakanlıkça lisanslı tesislerde çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde işlem görmesini sağlıyoruz. Atık motor yağlarını geri dönüşüme kazandırmak iş yerleri Çağrı Merkezimizi arayabilirler.
 

CAM ATIK BİRİKTİRDİM, NE YAPABİLİRİM?
Biriktirmiş olduğunuz cam atıkları evinize en yakın ya da ilçemizde bulunan okulların çevresindeki cam kumbaralarına atabilirsiniz. Size en yakın cam kumbaranın yerini öğrenmek için Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.

 

ELEKTRONİK ATIKLARIMI NE YAPABİLİRİM?
Elektronik atıklarınız için Çağrı Merkezimizi arayabilir ya da Küçükbakkalköy Mahallesi, Koca Sinan Caddesi, Kriz Merkezi'nde bulunan elektronik atık konteynerimize bırakabilirsiniz.

 

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLERİMİ NE YAPABİLİRİM?

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda, LASDER ile 15 Ağustos 2011 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde lastiklerin gelişigüzel yakılmaması, doğaya bırakılmaması ve geri dönüşüme kazandırılması sağlanıyor. Eski lastiklerini geri dönüştürmek isteyen iş yerleri, belediyemizin Çağrı Merkezini arayabilirler.

GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU ALMAK İÇİN NE YAPABİLİRİM?

Geri dönüşüm kutusu talep etmek için Çağrı Merkezimizi arayabilir ya da Halkla İlişkiler Birimimize bizzat gelerek, talepte bulunabilirsiniz.

GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARASI VE CAM ŞİŞE KUMBARA ADRES LİSTESİ

Ataşehir, geri dönüşüm kumbarası 
adres listesi için tıklayınız.Ataşehir, cam şişe kumbara
adres listesi için tıklayınız.

BEZ TORBA KAMPANYASI

Dünya hızla kirleniyor… Uzmanlar petrole ilişkin madde kullanımına devam edilmesi durumunda dünyadaki canlı türünün hızla yok olacağını belirtiyor.


Çevre kirliliğine yol açan en büyük etkenlerden biri de, petrol türevi polietilenden üretilen plastik poşetler.
• Plastik poşetlerin yaydığı cıva, kurşun ve kanserojen maddeler sağlığımızı tehlikeye atıyor.
• Tıbbi atık, hurda lastikler, pet şişe gibi maddelerin tekrar işlenmesiyle üretilen siyah plastik poşetler kansere yol açıyor.
• Plastik poşetler şeffaf oldukları için ısıyı emerek orman yangınlarına neden oluyor.
• Plastik poşetler çöp ve kirlilik oluşturmalarının yanında, göl ve nehirlerin akış rejimlerini bozuyor; balina, yunus, fok gibi deniz canlıların yok olmasına neden oluyorlar. Kirlenen sular, bu sularla yetişen besinler insanoğluna başta kanser olmak üzere ölümcül hastalıkların kapısını aralıyor.
• Petrol kaynaklarından yapıldıkları için küresel ısınmanın en büyük nedeni olan CO2 salımının en büyük kaynağını oluşturuyor.
İşte bütün bu nedenlerden dolayı,

ATAŞEHİR PLASTİK POŞETE DUR DİYOR!

Ataşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile 15 Mart 2013 tarihinden itibaren ilçemizde plastik poşet kullanımı yasaklanmıştır. Yasa gereğince işletmelerin 01 Mayıs 2013 tarihine kadar ellerinde bulunan plastik poşetleri tüketerek file, bez torba, kese kağıdı ile çevre dostu biyobozunur poşet kullanımına geçmeleri gerekiyor. Belediyemiz de bez torba kullanımını teşvik etmek için çeşitli tanıtım kampanyaları yürütüyor. Detaylı bilgi için Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.

İletişim: 0216 570 5000

GÜRÜLTÜ ŞİKAYETLERİ İÇİN NE YAPABİLİRİM?

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın belediyemize vermiş olduğu yetki devri kapsamında gürültü şikayetleri tarafımızdan değerlendiriliyor. İlçemizde bulunan iş yerleri, imalathaneler, eğlence yerleri ve şantiyelerden kaynaklı gürültü şikayetleri ile ilgili olarak gündüz ve gece saatlerinde denetimler yapılıyor ve gerekli önlemlerin alınması sağlanıyor. İlgili şikayetleriniz için Çağrı Merkezimizi arayabilir ya da Halkla İlişkiler Birimimize başvuruda bulunabilirsiniz.

GÖRSEL VE ESTETİK KİRLİLİK ŞİKAYETLERİMİZ İÇİN NE YAPABİLİRİM?

Görsel ve Estetik Kirliliği Önleme Projesi kapsamında ticari ve konut altı ticaret alanlarındaki yoğun tabela, klima ve eklenti kirliliği olan binalardaki cephe düzenlemeleri için belediyemiz tarafından denetimler yapılıyor. Şikayet ve talepleriniz için Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.

BİTKİSEL ATIK YAĞ BİRİKTİRDİM,NE YAPABİLİRİM?

Evde biriktirdiğiniz bitkisel atık yağlarınızı belediyemize getirerek hediyeler kazanabilir ya da atık miktarınız 5 litre olduğunda Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz. Atık yağlar görevlilerimiz tarafından adresinizden teslim alınacaktır.


VETERİNER HİZMETLERİ


HAYAT ONLARLA GÜZEL!

Ataşehir’de bulunan sahipsiz hayvanlara veteriner hekimlerimiz kuduz aşısı ve parazit ilaçlaması yapıyor. Ayrıca sokak hayvanlarını kısırlaştırıyor, hasta ya da yaralı olanlara gerekli tedavileri uyguluyoruz.
Yazın sıcak günlerinde sokak hayvanları susuz kalmasın diye, ilçemizdeki parklara otomatik su kapları yerleştiriyoruz.

 

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VETERİNERLİK HİZMETLERİNDEN HANGİ DURUMLARDA, NASIL YARARLANABİLİRİM?

• Sahipsiz hayvanlar ya da sahipli kedi, köpek veya kümes hayvanları ile ilgili şikâyetlerinizde,
• Sahipli veya sahipsiz bir hayvan tarafından ısırıldığınızda hayvanın müşahedeye alınması için,
• Sokağınızda yaşayan sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması ve sağlık kontrollerinin yapılması,
• Çevrenizde yaralı veya hasta sahipsiz hayvan gördüğünüzde,
• Sokak hayvanlarının beslenmesine yardım amacıyla,
• Hayvanlara eziyet ve kötü muamele durumlarında,
• Sahibi olduğunuz kedi ve köpeği belediyemize kayıt ettirmek için (Kuduz aşısının yapılmış olduğunu gösteren aşı karnesi ile birlikte),
• Hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza sahiplendirme yapma,
• Kent zararlıları denen sivrisinek, karasinek, fare, pire, kene, vb. canlılar ile ilgili açık alan ve kapalı alan ilaçlama,
• Sivrisinek mücadelesinde gece ilaçlama,
• Sitelerin ortak kullanım alanlarını haşerelere karşı ilaçlama taleplerinizde,
• Dezenfeksiyon,
• Kamu kuruluşlarının ilaçlanma ve dezenfeksiyonu,
• Kurbanlık hayvanların sağlık kontrolleri ve et muayenesi taleplerinizde,
• Kurbanlık hayvan satış ve kesim noktalarının denetlenmesi,
• Kaçak kurbanlık hayvan kesimi ihbarında bulunmak,
• Kaçan kurbanlık hayvanlara müdahale edilmesini sağlamak,
• Ev süs hayvanları satış noktalarının (petshop) denetim talepleri için Veteriner İşleri Müdürlüğümüzü ya da 216 570 5000 (1646, 1649) Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI VAR MI?

Evet, onlar bizim can dostlarımız. Sokakta yaşayan can dostumuz kedilerin kış aylarında soğuktan korunması için Ataşehir genelinde site ve apartman bahçelerindeki çok sayıda noktaya kedi evleri yerleştirdik. Bu proje kapsamında yerel hayvan gönüllerine de sokak kedileri için mama desteği de sağlıyoruz. Kedi evleri ile ilgili talepleriniz için siz de Çağrı Merkezimize başvurabilirsiniz. Talepleriniz kedi evi temin edildikçe karşılanacaktır.
İletişim: 0216 570 5000

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HAYVAN BARINAĞI VAR MI?

Kadıköy Belediyesi ile ortak kullandığımız geçici bir barınak var. Ferhatpaşa Mahallemizde, belediyemize ait koşulları can dostlarımız için uygun olan bir hayvan barınağı inşa etmek için hazırlıklarımızı tamamladık.

İletişim: 0216 365 79 57
Adres: Turgut Özal Bulvarı Tem yanyol otoyolu bitimi.

YOL HİZMETLERİ

YOLLAR

Ataşehir Belediyesi olarak göreve başladığımız günden bu yana,
415 bin ton asfalt döktük,
45 bin metre altyapı borusu döşedik,
270 bin metrekare parke yol kaplaması,
3 bin metre istinad duvarı yapımı,
326 bin metrekare tretuvar ve 265 bin metre bordür yapımı gerçekleştirdik.
15 prestij caddesini hizmete açtık.
Yayalaştırma projesi kapsamında 9.850 metrekare alanda 1 cadde ve 8 sokağı yayalaştırdık.
4 adet süs havuzu yapımını tamamladık.

YOL YAPIM ONARIM, KALDIRIM, ASFALT VB. ŞİKAYETLERİMİ NEREYE İLETMEYELİM?

• Demir beton,
• Kaldırım yapım - onarım,
• Mazgal,
• Logar,
• Asfalt ve yol yapım – onarım talepleriniz için Çağrı Merkezimizi ya da Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım - Onarım Şefliği’ni arayabilirsiniz.

İletişim: 0216 570 5000 - 573 64 35 - 572 19 13 - 572 19 14
Faks: 0216 573 64 37

SOKAĞIM YENİ ASFALTLANMIŞTI AMA ÜZERİNDE TEKRAR KAZI YAPILIYOR. BU KAZILARA HANGİ KURUM İZİN VERİYOR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü; daha önce tali yollarda ilçe belediyelerince verilmekte olan altyapı kazı ruhsatı verme yetkisini kendi bünyesine almıştır.

Bu nedenle 2013 yılında tüm kazı ruhsatları; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü’nce veriliyor. Tranşe ruhsat bedelleri aynı kurum tarafından tahsil ediliyor; kazıların denetimi ve kazı alanının kaplamasının usulüne uygun olarak yapılmasının kontrolü de bu müdürlükçe sağlanıyor.
Kazılar nedeniyle yapılacak tüm şikayetler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü’ne yapılmalıdır.
İBB Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü
Tel: 0212 449 45 83 - 449 45 72

ATAŞEHİR’DEKİ İ.B.B. SORUMLULUĞUNDAKİ SOKAK VE CADDELER YETKİMİZ DIŞINDAKİ ALANLAR

• 1.Cad. (Cehar Dudayev Cad. başından G-17 Sok. başına kadar.)
• 3004. Cad.
• 3028 Sok.
• Ataşehir Tırparkı Köprülü Kavşağı
• Başıbüyük Cad.
• Bostancı Köprülü Kavşağı
• D-100
• D-100 - E-80 Bağlantı Yolu
• Dereboyu Cad.
• Dursunbey Cad. (Necip Fazıl Bulvarı’ndan Namık Kemal Cad. başlangıcına kadar)
• E-80 Güney Yanyol
• Ferhatpaşa Yolu
• Göztepe Köprülü Kavşağı
• Halk Cad.
• Karaman Çiftliği Cad. (Dereboyu Cad. ile Halk Caddesi arası ana arter)
• Karslı Ahmet Cad. (Ali Nihat Tarlan Cad. başından Atiye Hanım Sok. başına kadar)
• Kayışdağı Cad.
• Kozyatağı Köprülü Kavşağı
• Küçükbakkalköy E-80 Bağlantı Yolu
• Libadiye Cad.
• Narçiçeği Sok.
• Necip Fazıl Bulvarı (Kayışdağı-Dudullu Cad. K.Bakkalköy Yolu, Bostancı Yolu)
• O-2 (Kozyatağı-Anadolu Otoyolu)
• O-4 (Çamlıca - Anadolu Kavşağı)
• Ord. Prof. Ali Nihat Tarlan Cad.
• Özyurt Sok.
• Samandıra Cad. (E-80 Güney Yanyol- Gazipaşa Cd.)
• Şehit Cehar Dudayev Cad.(G-35),(Cehar Dudayev Cad.)
• Turgut Özal Bulvarı
• Üsküdar Cad. (Balaban Cad.)
• Üsküdar Cad. (E-80 Güney Yanyol) (Dursunbey Cad. ile E-80 Güney Yanyol arası ana arter)
• Yanyol
• Yavuzlar Cad.
• Yedpa Bulvarı (B.Bakkalköy Yolu) (Kayışdağı Cad. ile Üsküdar Cad. arası ana arter)
• Yeni Sahra Köprülü Kavşak

Çevre, Veterinerlik ve Yol Hizmetleri