Başarılar: Kız Basketbol Takımı İlçe Birinciliği
Saatler: 8.20/ 15.25
Isınma: Doğalgaz-Kombi
Bağlantı: ADSL (8 Mbit)
Yabancı Dil:
İngilizce İkinci Yabancı Dil Almanca Yabancı Dil Dersleri Seçmeli Yabancı Dil Dersleri İle Takviye Edilmektedir.
Servis Bilgisi: Var
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 483-488 Puan Yüzdelik Dilim 2,30-3,20 Arası
Okulun Lgs Başarı Durumu: İlk Sene % 70 İkinci Sene % 100
Lgs'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Öğrencilerimiz Tıp, Diş Hekimliği, Mühendislik, Ve Hukuk Alanlarındaki Yerleştirme Ve Tercihleri İle Ön Plana Çıkmaktadır.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda Kapalı Spor Salonu Bulunmaktadır. Ayrcı Okul Bahçesinde Voleybol Ve Basketbol Sahaları Da Bulunmaktadır. Voleybol Ve Basketbol Takımlarımız Erkek Ve Voleybol Branşlarında Her Derece Elde Etmektedir. Ayrıcı Oryantring Takımımızın İl Birinciliği Mevcuttur. Bu Sporların Dışında Her Alanda Çalışma Yapan Öğrencilerimizle Okulumuz Sportif Faaliyetlerde Öne Çıkmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi İle İşbirliği İçinde Olan Okulumuz Fizik Kimya Ve Biyoloji Derslerinde Fakültenin Eğitim Alanlarını Kullanmakta, Fakültenin Her Türlü Etkinliğinde Yer Almaktadır. Matematik Olimpiyatlarına Katılan Öğrencilerimiz Hafta Sonraları Bu Alanda Eğitim Almaktadır.
Proje Çalışmaları: Hayvan Dostu Okul Projesi Şiiristan Projesi Münazara Kulübü Almanca Tiyato Kulubü
Kontenjan Bilgileri: 150
Diğer Hususlar: Okulumuzun Tarihi Alanların Yakınında Bulunması Bir Çok Dersin Okul Dışında Bu Alanlarda Eğitim Görme İmkanı Sağlamaktadır. Edebiyat Derslerinde Bir Çok Yazarın Çalıştığı Ve Yaşadığı Alanlar, Yayınevleri, Edebiyat Müzeleri, Kütüphaneler,Amfi Tiyatro Bir Ders Alanına Dönüşmekte, Yabancı Dil Derslerinde Turistlerle Uygulamalı Çalışmaların Yapılması, Din Kültürü Derslerinde Bölgedeki Tarihi Camilerin Ve Medreselerin Aktif Olarak Ziyaret Edilmesi, Tarih Derslerinde Bölgedeki Müzelerin Sürekli Eğitim
Yerleşim Yeri - Çemberlitaş Anadolu Lisesi , Yeniçeriler Cad. Evkaf Sok. No 10 Çemberlitaş/Fatih/ İstanbul

 Telefon: - (0212) 516 4088
 Belgegeçer: - (212) 516 4089
 WEB: - http://cemberlitasanadolu.meb.k12.tr
Adres: - Çemberlitaş Anadolu Lisesi , Yeniçeriler Cad. Evkaf Sok. No 10 Çemberlitaş/Fatih/ İstanbul

 Öğretmen :44

 Öğrenci :565

 Derslik :22

 Konferans Salonu :1

 Spor Salonu :1

 Fen Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :1

 Müzik Sınıfı :1

 Resim Sınıfı :1

 Kütüphane :1

 Revir:1

Yerleşim Yeri: - Çemberlitaş Anadolu Lisesi , Yeniçeriler Cad. Evkaf Sok. No 10 Çemberlitaş/Fatih/ İstanbul
 Ulaşım: Bölgedeki Cadde Ve Sokakların Trafiğe Kapalı Olmasından Dolayı Özel Araçla Okula Gelinmesi Tavsiye Edilmez. En İdeal Ulaşım T1 Tramvay Hattını Kullanmak. Çemberlitaş Tramvay Durağına Bir Dakikalık Mesafede.Kuveyt Türk Sokağında. Ayrıca Beyazıt´A Gelen Otobüslerle De Okulumuza Ulaşabilirsiniz. Beyazıt Durağında İnip Sultanahmet Yönünde Tramvay Hattı Boyunca Beş Dakikalık Bir Yürüyüşün Ardından Oklumuza Ulaşabilirsiniz. Marmaray Hattını Kullanmak İsteyenlerin Sirkeci Durağında İnip T1 Tramvay
İl/İlçe Merkezine Uzaklık: Şehrin Kalbinde. Yeditepe´Li Tarihi Yarımadanın İkinci Tepesinde.