Salonda Çalışma Masasına Yer Açın

Küçük bir eviniz var, çalışma bölümü olacak ayrı bir odanız yoksa salonu aynı zamanda çalışma alanı haline getirebilirsiniz. Yapılacak ufak dokunuşlar sayesinde, salon içinde çalışma masası dekorasyona uyum sağlıyor, evin en büyük odası, geniş bir çalışma alanı haline geliyor.

Çalışma Alanı Nasıl Olmalı?

Çalışma alanını oluşturmadan önce ideal çalışma ortamının nasıl olması gerektiğini inceleyebilir, alanı bu kriterlere göre düzenleyebilirsiniz. Çalışma masasının dikkat dağıtacak objeler, resimler ve manzaralardan uzak konumlanması öneriliyor. Çalışan kişinin hareket alanının geniş olması, bulunduğu yerde kendini sıkışmış hissetmemesi önem arz ediyor. Sade renklerdeki dekorasyonlar, yalın tasarımlar ve mümkünse manevra engellemeyen geniş alanlar çalışma masaları için ideal yerleri oluşturuyor.

Salonda, Çalışma Masasının Ne İşi Var?

Salonda koltuk takımı, televizyon ünitesi, yemek masası veya kitaplık görmeye alışık olabilirsiniz. Bu nedenle ilk bakışta çalışma masasının salona ait olmadığı hissine bile kapılmanız mümkün. Ancak çalışma masaları doğru yerleştirildiğinde, dekorasyon içinde fazlalık gibi görünmüyor, hatta salonlara şıklık katıyor. İş hayatı ile ev yaşamının yüzyıllar sonra yeniden bir araya geldiği günümüzde, evden çalışırken konfordan ödün vermemek için siz de çalışma masanıza salonda yer açabilirsiniz.

Çalışırken Kendinizi Konforla Ödüllendirin

Salonda çalışma alanları yaratırken faydalanabileceğiniz ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte çalışma alanlarınızda uygulayabileceğiniz ipuçları:

  • Salonunuza ofislerde kullanılan sportif çalışma sandalyelerinden koymamalısınız. Mobilyaların, salonun genel teması ile uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Eğer odada ahşap mobilyalar yer alıyorsa, sehpa veya salon takımı ile aynı ağaçtan ahşap çalışma masası tercih edebilirsiniz. Çalışma sandalyesinin de ahşaptan yapılmasına özen göstererek uyum yakalayabilirsiniz.

  • Salon dekorasyonunda abajurlar, saksı çiçekleri, aksesuarlar bolca yer alıyor. Çalışma masasının da ortamda göze batmaması için üzerine aynı tarzda aksesuarlar koyabilirsiniz. Standart bir masa lambası yerinde, çalışma alanını abajurla aydınlatmak iyi bir fikir olabiliyor. Küçük bir saksı çiçeğine de bilgisayarın yanında yer verebilirsiniz.

  • Çalışma aksesuarlarından faydalanmak dekorasyon için olumlu etki uyandırıyor. Estetik cam küreler, metal not tutucular, kristal kağıt ağırlıkları, metalik kalemliklerle çalışma masasını şık bir imaja büründürebilirsiniz.

  • Çalışma alanını diğer bölümlerden ayırmak için duvarlarda da fark yaratacak detaylar kullanabilirsiniz. Masanın olduğu bölümde farklı renk duvar boyası, duvar kağıdı veya çerçeve setleri kullanmak oldukça trend.

Kitaplıklar Masalarla Birleşiyor

Salonda çalışma alanları yaratmak için gözün aşina olduğu mobilyaları bir arada kullanabilirsiniz.. Salonlarda sık sık görülen kitaplıkların çalışma masası eklentili olan modellerini tercih ederek illüzyon oluşturulabiliyor. Kitaplık ile birleşik olan masalar bütün halinde algılandığı için salonda yadırganmıyor. Kitaplık için yer yoksa, masa üzerine kitapların dizileceği raflar koyarak konsepti tamamlayabilirsiniz. Raflara dizeceğiniz kitapların dekoratif görünümü, çalışma masasının salondaki varlığını estetik kılmaya yetiyor.

Büyük Salon Bitkileri Kamuflaj için En İyi Seçim

Çalışma alanlarını salondan ayırmak için büyük salon bitkilerini kullanabilirsiniz. Masa ile koltukların arasına yerleştireceğiniz salon bitkileri sayesinde, hem oturma alanı ile çalışma bölümünü birbirinden ayırmış hem de konsantrasyonu dağıtacak oda görünümü perdelemiş olursunuz. Yeşil büyük yapraklı bitkiler ile çalışma alanınızda huzurlu bir etki oluşturmanız da mümkün oluyor.

Çalışma Bölümü için Püf Noktalar

  • Masayı daima temiz ve düzenli tutmalısınız.

  • Masanın düzenli kalması için organizer kullanabilirsiniz. Salonda göze batmaması için kapalı, dekoratif görünen kutulardan faydalanabilirsiniz.

  • Çekmeceli masalar tercih ederek fazlalıkları kolaylıkla toplayabilirsiniz.

  • Masa üstünde kullanacağınız bilgisayarın ince tasarımlı olmasına özen göstermelisiniz. Büyük bilgisayarlar salonun havasını ağırlaştırabiliyor.

  • Masanın karşısında küçük bir mantar pano veya kara tahtaya yer vererek çalışma alanını konforlu ve pratik hale getirebilirsiniz.

  • Alanda halı kullanmak sandalyenin hareketini zorlaştıracağından direkt parke veya fayans zemin tercih edebilirsiniz.