Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği, “Beyoğlu’nda yılbaşı kutlamalarının yasak olduğu yönündeki haberler tamamen gerçeği yansıtmıyor” diyerek, Çarşamba akşamı bazı medya organlarında “Beyoğlu’nda yılbaşı kutlamalarının yasak olduğunu duyurdu” bu tamamen gerçeğe aykırıdır.

İLÇE MÜDÜRÜ DAHA GÜVENLİ BİR ORTAM SAĞLAYACAĞIZ DEDİ

BEYDER yöneticileri, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Salı günü Talimhane’de Huzur Toplantısı düzenledi. Toplantıda Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, “bu yılbaşı vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde yeni yıla girebilmeleri için, başta Taksim meydanı ve İstiklal Caddesi olmak üzere tüm Beyoğlu’nda güvenlik önlemlerini artıracağız’ dedi. Ancak bazı medya organları bu açıklamayı Beyoğlu’nda yılbaşı kutlamaları yasak şeklinde verdi. Bu haberler tamamen gerçeği yansıtmıyor.

BEYDER, “daha önce de Beyoğlu’na yönelik bu tarz uydurma haberlerle karşılaşmıştık. Bugün de yeni bir yıla sayılı günler kala Beyoğlu yeni bir karalama kampanyası ile karşı karşıyadır. Beyoğlu’nda bulunan bütün mekanlar yeni yıl için hazırlıklarını tamamlamaya çalışırken çıkan bu gerçek dışı haberlerle rezervasyonlar iptal edilmeye başlamıştır. İstanbul halkı gereksiz yere tedirgin edilmiştir. Beyoğlu esnafı yine mağdur edilmeye çalışılmaktadır.

Biz, Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği olarak bu karalamaların artık son bulmasını istiyoruz. Bu asılsız haberleri yapanlar ya da yaptıranlar hakkında gereğinin yapılmasını kendi kurum yöneticilerinden bekliyoruz. Söz konusu olan asılsız haber tekzip edilmediği takdirde yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan kimseni şüphesi olmasın. Çünkü İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Çiçek Pasajı, Nevi Zade, Asmalı Mescit, Pera, Cihangir, ve Karaköy her yeri tarih kokan bu güzel ilçeyi karanlık güçlere bırakmaya hiç niyetimiz yok.