Uzun ve yorucu geçen bir eğitim- öğretim dönemi daha sona erdi. 22 Ocak itibariyle okula kısa bir mola verecek olan çocukları İstanbul Akvaryum’da Türkiye’nin ilk kutup penguenleri ve birbirinden ilginç 17 bin kara ve deniz canlısı ile birlikte keyifli bir tatil bekliyor.

Penguenler ve 17 Bin Kara ve Deniz Canlısıyla Macera Dolu Bir Sömestr Tatili Çocukları Bekliyor!

Uzun ve yorucu geçen bir eğitim- öğretim dönemi daha sona erdi. 22 Ocak itibariyle okula kısa bir mola verecek olan çocukları İstanbul Akvaryum’da Türkiye’nin ilk kutup penguenleri ve birbirinden ilginç 17 bin kara ve deniz canlısı ile birlikte keyifli bir tatil bekliyor. Hayatının en güzel tatilini yaşamak isteyen çocuklara Türkiye’nin en büyük akvaryumu, en büyük karne hediyesi oluyor.

Sadece çocukların değil 7’den 77’ye herkesin keyifle gezdiği Türkiye’nin en büyük akvaryumu İstanbul Akvaryum, yaklaşan sömestr tatili için de çocuklara birbirinden ilginç sürprizler vaat ediyor. Tatil boyunca tüm öğrencilerin buluşma noktası olan İstanbul Akvaryum, çocuklara Türkiye’nin ilk soğuk iklim penguenleri, ilginç türlerde dev köpekbalıkları, vatozlar, timsahlar ve dünyanın en büyük kemirgenleri olan kapibaralar ile tanışma fırsatı sunuyor. İstanbul Akvaryum 22 Ocak’ta başlayacak sömestr tatili boyunca da çocukları ve ailelerini, benekli bahçe müreni gibi başka hiç bir yerde göremeyeceğiniz deniz canlılarının dünyası ile tanışmaya davet ediyor.

Tatil boyunca dilediğiniz bir gün canlıların yemek ziyafetine şahit olun!

İstanbul Akvaryum’u ziyaret eden çocukları ve ailelerini neler bekliyor? Birbirinden ilginç hayvan dostlarımızın beslenme saatlerine şahit olmak ister misiniz? Ana tankta yer alan hemşire köpekbalıkları, vatozlar, orfozlar ve diğer canlıların, pazartesi günleri hariç her gün saat 11:00’da Panama tünelinde beslenme saati başlıyor. Yine ana tankta yer alan kum kaplanı köpekbalıklarının besleme saati ise Çarşamba ve Pazar günleri saat 14.30'da. Peki ya penguenler? Güney Kutbu temasında yer alan penguenlerin beslenmesini her gün 14:00-14:45 saatleri arasında izleyebilir, bu sevimli canlıların nasıl yemek yediğine tanıklık edebilirsiniz. Saat 15:45 itibari ile kutuplara göre simüle edilen ve geceye dönen alanda uykuya dalan penguenlere iyi geceler dileyerek, timsahların dünyasını keşfetmeye ne dersiniz?

Amazon Yağmur Ormanları’nda yer alan caiman timsahları cumartesi günleri saat 16.00’da uzun ve sağlıklı bir yaşam için besleniyorlar. Çocuklara ve meraklılarına muhteşem bir görsel şov sunan balık besleme seansları ile hangi balığın nasıl beslendiğine bizzat tanıklık edebilirsiniz.

Amazon Yağmur Ormanları’nın florasında kaybolun!

Amazon Yağmur Ormanları’nda Costa Rica’nın doğal florasından temin edilen tüm canlı bitki türleri ve hayvanlar görenleri büyülüyor. İstanbul Akvaryum’da yer alan Amazon Yağmur Ormanlarını sömestr sürecinde dilediğiniz bir gün ziyaret edebilir; gerçek habitatıyla kendinizi Afrika, Panama, Costa Rica gibi dünyanın muhteşem güzelliklerinin olduğu bir yerin ortasında bulabilirsiniz. Ayrıca coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 17 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergâhta yolculuk yaparak su altı dünyasının eşsiz güzelliği ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.

https://www.istanbulakvaryum.com/tr

İstanbul Akvaryum Hakkında

17.000 nüfusuyla İstanbul Akvaryum, 2011 yılından itibaren dünya denizlerinde yaşayan balık türlerini yeni nesil teknoloji ve temalarıyla sergilemeye devam ediyor. Karadeniz’den Pasifik’e uzanan toplam 17 tema ve 1 adet Amazon Yağmur Ormanıyla görsel bir şölen sunan İstanbul Akvaryum, dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğini de taşıyor. Dünya üzerinde oldukça nadir bulunan, palyaço balıklarından, limon köpekbalıklarına kadar pek çok türde balığı izleme fırsatı sunan İstanbul Akvaryum; alanları, ses ve ışıklandırma sistemleriyle de dünya denizlerinden sahneler sergiliyor.