Pendik ve Tuzla'da minibüs sahipleri ve şoförlerine baskı ve şiddet uygulayarak haraça alan 'Açıkgözler' çetesi çökertildi. Çete lideri V.A.'nın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pendik ve Tuzla bölgesinde 'minibüsçüler derneği' adı altında faaliyet gösteren bir grup hakkında çok sayıda ihbar aldı.

ÇETE TAKİBE ALINDI

Liderliğini V.A.'nın yaptığı 'Açıkgöz' çetesi fiziki ve teknik takibe alındı. Çete üyelerinin gerçekten de birden fazla yaralama ve yağma eylemlerine karıştığıd tespit edildi.

AÇIKGÖZLER ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatinde Pendik ve Tuzla bölgesinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında çete lideri V. A.'nın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 2 adet tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 158 adet tabanca mermisi, 5 adet pomalı tüfek, 11 bin 95 lira para ele geçirildi.

5 YILDIR ARANAN CİNAYET FAİLİ YAKALANDI

Operasyonlar sırasında gözaltına alınan H.A.'nın 2013 yılında Pendik'te bir cinayet olayına karıştığı ve 5 yıldır polis tarafından arandığı öğrenildi.

MİNİBÜS DURAKLARINA KAHYA KOYUP VURUN YAPMIŞLAR

Açıkgözler çetesinin 'minibüsçüler derneği' adı altında faaliyet yürüttükleri, belediyelere ait minibüs duraklarına dahi kahya olarak kendi adamlarını yerleştirdikleri ve yüzbinlerce liralık haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi. Kendilerine direnen minibüs şoförü ve sahiplerini de korku ve şiddetle yıldırdıkları öğrenildi.

LÜKS TUTKUNU ÇETE LİDERİ

Çete lideri V.A.'nın lüks tutkunu olduğu ortaya çıktı.V. A.'nın sosyal medya hesabından lüks otomobillerle çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.