Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu ve kar yağışı açıklamalarının ardından dün yurdun büyük kesiminde kar yağışları etkili oldu. İstanbul'a sınır Bolu dün güne karlı bir havayla uyandı. Etkili olan kar yağışı hazırlıksız sürücülere zor anlar yaşattı. İstanbul'da gece saatlerinde sıcaklık yer yer 2 derecelere kadar düştü. Hafta sonu olması sebebiyle plan yapacak vatandaşlar internet üzerinden "bugün hava nasıl olacak" sorusuna cevap arıyor. İstanbul'a ne zaman kar yağacak: Bugün İstanbul'da hava sıcaklıkları 10 derecelerde olacakken gece saatlerinden sonra yağışlar tekrar başlayacak. Bugün yurdun doğusunda özellikle Hakkari'de yoğun kar yağışına karşı vatandaşlar uyarıldı. İşte il il tüm yurtta son hava durumu raporları ve detaylar.

Son bir haftadır etkili olan soğuk havalar İstanbulda'da etkili oluyor. Gece saatlerinde sıcaklıklar 2 dereceye kadar düştü. Plan yapacak olan vatandaşlar internet üzerinden hafta sonu hava durumu nasıl olacak sorusunu sıkça araştırıyor. İşte son hava durumu raporları ve detaylar.

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 5

İstanbul: Çok bulutlu 10

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu 14

Bursa: Parçalı bulutlu 11

Adana: Çok bulutlu 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11

Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 10

Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde puslu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 3

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11