Prestij caddeye asfalt döküldü

‘Prestij caddeler’ projesi kapsamında 2007 yılında granit küp taşı uygulaması yapılan Kartal Atalar Caddesi’nin üzerine asfalt döküldü. Böylece işçilik ve hammadde açısından oldukça yüksek maliyetli olan granit küp taşları asfaltın altında kaldı.

Kartal Belediyesi’nin Atalar Caddesi’nde yaptığı asfaltlama çalışması bazı çevrelerin tepkisini çekti.

PRESTİJ CADDESİYDİ ASFALT DÖKÜLDÜ

2007 yılında Kartal’da ‘Prestij caddeler’ projesi kapsamında bazı caddeler işçilik ve hammadde bakımından oldukça pahalı olan granit küp taşları döşendi. Granitler arasına siyah bazalt küp taşlarla yonca yaprağı estetik görüntüleri verildi.

TAŞLAR SÖKÜLMEDEN ÜZERİNE BETON DÖKÜLDÜ

Kartal Belediyesi, granit taşları iş makineleriyle sökmeden direkt olarak üzerine asfalt uygulaması yaptı.

TAMİRİ KOLAY

Granit taşların altında beton bir zemin bulunuyor. Bozulan yerlerdeki taşlar kaldırılıp altına kum dökülerek yeniden onarımı oldukça kolay.

KARTAL’DAKİ GRANİT TAŞLI DİĞER PRESTİJ CADDELERİ

İşte Kartal’daki aydınlatmasından, kaplamasına, kilit taşına kadar 2007 yılında özel olarak yapılan diğer prestij caddeler şunlar: Atalar Mahallesi Atalar Caddesi, Orantepe Mahallesi Çınar Caddesi, Yukarı Mahalle Ekim Caddesi, Topselvi Mahallesi Topselvi Caddesi, Esentepe Mahallesi Tecerdağa Caddesi, Soğanlık Mahallesi. Atatürk Caddesi, Hürriyet Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi.