Kadıköy Belediyesi tarafından hizmete açılan merkezde yer alan “Kadın Dayanışma” birimi kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı, kadınların desteklenmesi ve güçlenmesi için hizmet verecek.

Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa’da restore ettiği tarihi bitişik iki binayı “Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi” olarak hizmete açıyor. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde açılışı yapılacak olan Sosyal Hizmet Merkezi’nde başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesimi için çalışmalar yürütülecek.

Rasimpaşa İskele Sokakta bulunan merkezin açılışı 25 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’de yapılacak. Kadınların ve kadın örgütlerinin katılımıyla açılışı yapılacak ve 2 binada hizmet verecek olan merkezin ön binasında kayıt- kabul, etkinlik odaları, çok amaçlı salon, serbest etkinlik alanı ve arka binasında da oyun odası, bireysel görüşme odaları, sosyal servis, kadın dayanışma ve etkinlik odaları yer alıyor.

Toplumun her kesimi için sosyo-kültürel faaliyetler, eğitim faaliyetleri, psikolojik ve hukuki danışmanlık, rehberlik ve yönlendirme, psiko-sosyal destek hizmetleri, farkındalık ve güçlendirme çalışmalarının yapılacağı merkezde etkileşim ve paylaşım grup çalışmaları da yer alacak.

Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nin bir katı özel olarak “Kadın Dayanışma” olarak planlandı. Burada, kadına yönelik şiddet ve ayrımcığa karşı kadınların desteklenmesi ve güçlenmesine yönelik çeşitli çalışmalar yapılacak. Çeşitli atölye, etkinlik ile kadınların güçlenmelerinin destekleneceği merkezde hak temelli eğitim faaliyetleri, psikolojik ve hukuki danışmanlık gibi kadını her alanda destekleyen hizmetler verilecek. Merkezi konumda olması nedeniyle kadınların kolayca ulaşabilecekleri “Kadın Dayanışma” birimi hem bölge geneline, hem de İstanbul ölçeğinde hizmet verecek.

Binada aynı zamanda çocukların zaman geçirebileceği bir çocuk oyun odası yer alıyor. Binaya çocuklarıyla gelen kadınlar etkinlik ve atölyelere katılırken ya da danışmanlık hizmeti alırken çocukları da bilişsel ve psiko-sosyal gelişimlerinin destekleneceği çocuk oyun odasında vakit geçirebilecek.

Engelli bireylerin erişimine uygun olarak yapılan binada yaşlı bireylere ve yine toplumun her kesimine yönelik bilgisayar odası, serbest kullanım alanları, etkinlik odaları ve bir de kütüphane bulunuyor.

Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’ne ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: “Biz Kadıköy Belediyesi olarak bireyin güçlenmesinin toplumsal güçlenmeyi ve dönüşümü sağlayacağını biliyoruz. Doğumdan başlayarak tüm yaşam boyu, bireylerin gelişimlerinin desteklenmesi, kendi ayakları üzerinde durmalarının sağlanması için çalışmalıyız. Kentlerde insanların yaşamı kalabalık ailelerde sürmüyor. Aksine aileler küçülüyor, yalnız yaşayanlar artıyor. Bizim insanların kimseye bağlı kalmadan yaşayabilmesini sağlayabilmemiz gerekiyor. Sosyal Hizmet Merkezi de bu anlayışımızın ürünü olarak hizmete açılan yerlerden biri. Toplumun faydalanabileceği bu tür merkezler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Açılış Tarihi: 25 Kasım 2017 Cumartesi

Saat:13.00

Adres: Rasimpaşa Mahallesi İskele Sokak/ Kadıköy