İSTİKLAL CADDESİ’NDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın söz verdiği tarihte inşaat çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’nde çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Tarihi caddeye 24 adet saksı içinde ağaç yerleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından İstiklal Caddesi’nin özgün ve tarihi dokusundan esinlenerek hazırlanan proje kapsamında çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında 1350 metrelik tarihi caddeye 24 adet saksı ağaç yerleştirildi.

Taksim Meydanı, Ağa Cami Önü, Galatasaray Meydanı, Odakule ve Tünel Meydanı’nı kapsayan çalışma kapsamında, 20 metre arayla saksılar konuldu. Dört farklı türde ağacın yerleştirildiği saksılar, tarihi caddeyi yeşillendirirken, modern ve özgün tasarımlarıyla Beyoğlu’nun estetiğine de katkı sağlıyor. Ağaç türleri, ilex ve defne gibi her daim yeşil kalacak türlerden seçildi. Saksılardan 4 adedi İstiklal Caddesi ziyaretçilerinin oturabileceği şekilde tasarlandı.

SAKSILAR ESNAFIN GÖRÜŞLERİ ALINARAK KONULDU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İstiklal Caddesi boyunca yerleştirilen saksıların yerlerini belirlerken, esnafın görüşlerini aldı. Esnafın mağduriyet yaşamaması için saksılar dükkan önlerini kapatmayacak şekilde konuldu.

Oturma yerleri ahşap olarak tasarlanan saksıların tasarımında, İstiklal Caddesi’nin dokusundan ve cadde üzerindeki tarihi yapılardan ilham alındı. İBB Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İstiklal Caddesi’ne mevsimlere göre meyve ağacı saksıları da yerleştirecek.