Hava durumu uyarıları Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika olarak geliyor. İstanbul için kar yağışı, pazar günü karla karışık yağmur şeklinde olacak. Ancak Meteoroloji, bugün için tüm Marmara bölgesine kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. 

İstanbullluların uzun süredir sorduğu İstanbul'da kar ne zaman yağacak? sorusu uzmanlardan gelen açıklamalarla cevap buldu. Yarın İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olurken, pazartresi günü hafif kar yağışı olacak. Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul için asıl kar yağışının 20 Ocak'ta geleceğini ve 3-4 gün etkili olacağını belirtti. Meteoroloji'nin günlük hava tahmini raporunda ise Marmara bölgesinde bugün öğleden sonra fırtına akşam saatlerinde ise kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

METERORLOJİ'DEN YAPILAN SON DAKİKA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ ŞÖYLE:

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimler ile Trakya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) yağmur, Bolu ve Düzce çevrelerinde yoğun kar (20cm üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın: Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60km/sa)şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/sa.) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN HAVA DURUMU UYARILARI

Marmara'da öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde, aynı gün akşam saatlerinde etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Pazar (14.01.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar: Kuzey-Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa.) olarak esmesi beklenmektedir.

BALIKESİR °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANAKKALE °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EDİRNE °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İSTANBUL °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı