Sonbahar ikliminin sürdüğü Türkiye genelinde hava sıcaklıkları aniden düştü, insanlar kışlık kıyafetlerini çıkadı.  İçimize tam yza veda etmenin hüznü çöktüğü sırada sizi sevindirecek bir haberimiz var. Pastırma sıcakları geliyor...

15 gün etkili olması beklenen pastırma sıcakları, kasım ayının ilk günlerinde başlayacak ve hava sıcaklığını 6-7 derece artıracak.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Orhan Şen yaptığ açıklamada, pastırma sıcağının oluşması için gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki farkın 20 derece olması gerektiğini söyleyerek, "Pastırma sıcaklıkları esas olarak Kayseri ve çevresinde meydana geliyor. Batı'da olmaz. Çünkü gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkı azdır. Ardından da kış mevsimine geçilir" dedi.

Pastırma sıcaklarının olduğu dönemde gündüzlerin sıcak, gecelerin ise ayaz olduğunu ifade eden Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse de, en belirgin özelliğinin geceleri gökyüzünün açık olması, sabah ise sis ve pusun görülmesi olduğunu söyledi.