Meteorolojiden son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Artvin ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumu ile ilgili son dakika gelişmeler...

Meteorolojiden son dakika hava durumu bilgileri gelmeye devam ediyor.

Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak çevrelerinin hafif yağmurlu, Artvin ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI MI?

İSTANBUL'da  sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Kartal Çarşı Mahallesi'nde yağan kar zemini beyaza bürüdü. Park halindeki araçların üzeri karla kaplandı. Bir mahalle sakini,  "Kar yağdı. Biraz geç geldi. Kalktım, uyandım, sevindim.  Hava soğudu pislikler de gitti. İstanbul güzel karla uyandı bu sabah dedi. Yağan kar ile birlikte kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerimizde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli ve puslu

KOCAELİ °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli ve puslu