Haftasonu islerin yogun temposundan uzaklasip, ailenizle gürültüden uzak keyifli anlar yaşayacağınız Başiskele’ye, son dönemde İstanbul’dan adeta turizm göçü yaşandı. Sonbaharın gelmesiyle birlikte, sararan coğrafyayı görüp fotoğraf çektirmek isteyen 100 bin İstanbullu eylül ayı içinde Başiskele’nin ziyaretçisi oldu.

TURİZMİN İNCİSİ HALİNE GELDİ

İstanbul’a yalnızca 80 dakika mesafede olan Körfezin incisi olarak adlandırılan Başiskele, 5 beldenin birleşmesiyle 9 yıl gibi kısa sürede Türkiye’nin en dikkat çekici ilçelerinden birine dönüştü. İlçeye yapılan sosyal tesisler, özel okullar, turistik yapılar, 5 yıldızlı oteller bölgenin kısa sürede büyük ölçüde kalkınmasını sağladı. Nüfusun katlanarak arttığı, refah seviyesinin oldukça yükseldiği ilçe, yatırımlarla bölgenin turizm merkezi haline de geldi. Bu durum Başiskele’deki konut ve ticari yapıların değerini de 9 yılda 5 katına çıkardı.

TURİST SAYISIYLA GÖZ DOLDURDU

Alternatif tatil imkanları sunan ilçeye yazın yeşilin, sonbaharda ise sarının tonlarını çekmek isteyen doğaseverler akın etti. Kocaeli’nin en gözde yeri haline gelen Başiskele, doğa yürüyüşü parkurları, kültür turizmi, termal turizm ve birçok imkanıyla turist çekmeyi başardı. Son 1 ay içinde bölgeye gelen turist sayesinde oteller yüzde yüze yakın doluluk yaşadı.

TARİHİN TANIĞI BAŞİSKELE

9 yılda 5 beldeden ilçeye inanılmaz dönüşümüyle oluşan Başiskele, eğitim ve turizm alanında yaptığı atakları yatırım için de hızlandırdı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın hedefi, daha 10 yılını bile doldurmamış şehri dünya turizminde hatırı sayılır hale getirmek. Özellikle son dönemde Arap turistlerin bölgeye yoğun ilgi gösterdiği Başiskele’de önümüzdeki yılki hedef, Asya ve Avrupa’dan turist çekmek. Bu nedenle Başiskele Belediyesi’nin yoğun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı bölgedeki termal kaynaklarla, önümüzdeki dönem dünyaya örnek olabilecek 7 yıldızlı termal otellerin yapılması hedefleniyor.

5 YILDIZLI OTELLER GÜNLÜK KONAKLAMA İMKANLARINI SUNUYOR

9 yılda eğitim, sağlık, turizm alanında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir atak yapan Başiskele’de, bölgenin başka ilçelerinde olmayan 5 yıldızlı 3 termal otel yapıldı. Bu oteller özellikle İstanbul’un gürültüsünden kaçmak isteyenlere günlük konaklama imkanı sunuyor. Cazip seçeneklerin yer aldığı otellerde, birçok hastalığın tedavi edilmesine yardımcı olan termal su imkanı da bulunuyor.

YUVACIK BARAJI

Yürüyüşseverler için Yuvacık Barajı çevresi büyük bir fırsat sunuyor. Yürüyüşe gidenler isterlerse mesire alanlarında dinlenip, turistik tesislerde sunulan imakanlardan yaralanabiliyor. Tabiki karnı acıkanlar için de alabalık tesisleri taze balıkla, alternatif fırsatlar sunuyor. Çadır kurulabilen bölgede, birçok mevsim meyvesini dalından koparıp yemek de mümkün.

PAİNTBALL SEVERLERİN GÖZDESİ

Poüler bir spor haline gelen Paintball, Başiskele’de doğayla buluştu. Boyalı mermilerle oynanan oyun, doğa içinde ve çevreye duyarlı boyaların kullanıldığı silahlarla oynanıyor. Kocaeli'den ve çevre illerden büyük ilgi gören Paintball, öylesine popüler hale geldiki randevu almak için günler öncesinden aramak gerekiyor.

AYDA 100 BİN TURİST GELİYOR

Başiskele’deki son dönemdeki turist sayısı rakamları oldukça dikkat çekiyor. Turistik tesis ve otellerden alınan verilere göre Eylül ayında ilçeye 100 binden fazla fazla turist giriş yaptı. Yabancı turistler arasında İran, Suudi Arabistan, Fas Ve birleşik Arap Emirlikleri Dikkat çekiyor. İstanbul’dan da genellikle günü bilik tatilciler ziyaret ediyor