Sinemanın ‘Altın Çocuk’u Göksel Arsoy Hayatını Kaleme Aldı

Sinema izleyicilerinin sevgilisi olarak yıllarca sanat dünyasında zirvede kalan Göksel Arsoy, yeni çıkan kitabı "Altın Çocuk"un imza günde sevenleriyle buluştu.

Remzi Kitabevi’nden “Ünlü Sinema Yıldızının Hatıraları…” tanıtımıyla çıkan kitabın imza günü Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nde (BASAD) gerçekleşti. Etkinliğe Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, BASAD Başkanı A.İlhan Gülek, Cihat Tamer, Arsoy’un sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

Çocukluğu, ailesi, ilk gençliği, sinema ve sahne hayatı, dostları, özel yaşamını kendi kalemiyle okuyucularıyla ve sevenleriyle buluşturan Arsoy, “Son yıllarda gazetelerden ve yayıncılardan kitabımı yazmak için çok teklif geldi. Onlara, benim hikayemi yazamazsınız çünkü siz beni sadece sinemadan tanıyorsunuz dedim. İki yılda tamamladığım bu kitabı yazarken, gazete küpürleri, magazin mecmuaları, fotoğraflar, film afişleri, röportajlar ve dostum İlhan Gülek ile olan sohbetlerimiz hafızamı daha da güçlendirdi. Beni seven, sayan ve unutmayanlara minnettarım.” dedi.

Kadın sinema izleyicilerinin ‘Bize Aşkı Öğreten Adam’ dediği Arsoy’un kitabında okuyucular, film yapımcılığından biniciliğe, tenis oyunculuğundan havacılık tutkusuna kadar renkli geçen bir hayatı okuyacak ve ünlü sinema yıldızını daha yakından tanıyacaklar.                                                                                                                                                 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da Türk sinemasının önemli kilometre taşlarından olan Göksel Arsoy'un Bakırköy'de yaşadığı dönemde sinemaya atıldığını hatırlatarak," Sinemamızın 'Altın Çocuk'u Göksel Arsoy'un geçmişte oynadığı  filmleri hala milyonlar tarafından beğeni ile izleniyor. Türk sinemasına büyük değer katan Göksel Arsoy'u kutluyorum, hayatını ele aldığı kitabını da okumak için sabırsızlanıyorum"dedi.