Bilinçli Birey, Bilinçli Toplum İçin ‘Sen Fark Et’ projesinin tanıtım etkinlikleri kapsamında İnterpol Genel Sekreterliği Çocuklara Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Alt Direktörlüğü’nde EGM adına Önleyici Hizmetler Proje Sorumlusu Dr. Bülent Tansel tarafından “Bağımlılık, ihmal ve istismar” konulu konferans düzenlendi. 


 

BÜYÜKÇEKMECE’DE “SEN FARK ET” PROJESİ

Büyükçekmece Kaymakamlığı, ilçede rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleriyle tüm bireylerin sağlıklı gelişmesini ve zararlı alışkanlıklardan korunmasını amaçlayan “Sen Fark Et” projesine başladı.

Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, “Sen Fark Et” projesiyle, madde kullanımının zararları konusunda gençleri bilinçlendirerek topluma kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Toplumda farkındalık sağlamayı amaçlayan Bilinçli Birey, Bilinçli Toplum İçin ‘Sen Fark Et’ projesinin tanıtım etkinlikleri kapsamında İnterpol Genel Sekreterliği Çocuklara Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Alt Direktörlüğü’nde EGM adına Önleyici Hizmetler Proje Sorumlusu Dr. Bülent Tansel tarafından “Bağımlılık, ihmal ve istismar” konulu konferans düzenlendi. Proje tanıtım programına Büyükçekmece Kaymakamlığı’na bağlı kurum amirleri, Büyükçekmece Belediyesi, STK’lar, okul aile birlikleri, mahalle muhtarları ve diğer davetliler katıldı.

GENÇLERİ BİLİNÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi 2016-2018 çerçevesinde 8 bakanlığın koordineli olarak yürütecekleri Eylem Planı vizyonunun, toplumsal sağlığın korunması adına sağlıklı yaşamın teşvik edilmesinin temel hedef olarak belirlendiğini dile getirdi.

Özel, Kaymakamlık olarak, bağımlılık sorununun sadece riskli olarak gruplandırılanları değil tüm vatandaşlarımızı etkileyecek bir problem olarak algılanması gerektiğini belirterek, önleyici faaliyetlere öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti. Özel şöyle konuştu: “Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi’nin toplumun uyuşturucu ile mücadeleye katılımı kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyeti arasında diğer paydaşlarında katılımları esas alınarak “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” projesinin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Büyükçekmece Kaymakamlığı olarak bilimsel verilere dayalı, konunun uzmanlarınca takibi yapılacak olan “Sen Fark Et” projesini başlatmış bulunuyoruz. Projemiz ile madde kullanımının zararları konusunda hedef gruplardan özellikle gençleri bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz”

MİLLİ EĞİTİM’DEN TAM DESTEK

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarından birinin de sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek bu amaca ulaşmak için gençlerin risklerle karşılaşmadan önce olumsuzluklara ve risklere karşı hayır diyebilme becerilerinin içselleştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.