VALİ ŞAHİN BEYOĞLU’NDAKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Beyoğlu Belediyesini ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'la birlikte İstiklal Caddesi, Narmanlı Han, Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesi, Taksim Camii ve Cihangir Sosyal Tesisleri’ndeki çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediyesini ziyaret etti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'la Başkanlık binasında bir araya gelen Şahin, daha sonra Beyoğlu'nda hayata geçirilen projeleri yerinde inceledi. Başkan Demircan ve Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ile birlikte ilk olarak yenileneme çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’ni gezen Şahin, daha sonra Narmanlı Han, Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesi, Taksim Camii ve Cihangir Sosyal Tesisleri’ndeki çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.

ESKİ ESERLERİMİZ BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ

Taksim Meydanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, “Beyoğlu bizim çok önemli iki noktamızdan biri. Biri Suriçi dediğimiz bölge, diğeri de Pera dediğimiz bu bölge. Dolayısıyla buraya ayrı bir önem veriyoruz. Bugün de bu önem çerçevesi içerisinde Beyoğlu'nda yapılan uygulamaları, restorasyon çalışmalarını ve arkamızda bulunan Taksim Camii inşaatını inceledik. Öncelikle Beyoğlu Belediyemizin akıllı uygulaması olan 'Smart Beyoğlu' hakkında detaylı bilgi verdi başkan. Diğer taraftan Beyoğlu'nda yapılan diğer restorasyon faaliyetlerini inceledik. Eski eserlerimiz bizim en büyük zenginliklerimiz. Bunları yaşatarak geleceğe sağlam ve kullanılabilir bir şekilde aktarmalıyız. Bunu ülkemizi, şehirlerimizi ziyaret eden tüm ziyaretçilere de sunmamız gerekiyor" dedi.

TARLABAŞI DİĞER SEMTLERE ÖRNEK OLACAK

Beyoğlu'ndaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Şahin, "Biz valilik olarak Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı kanalıyla bir takım restorasyon çalışmaları yapıyoruz, epeyce de bir eser oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz de çok sayıda restorasyon çalışmaları yapıyor. Beyoğlu gibi tarihi eserlere değer veren belediyelerimiz de ciddi bir restorasyon içerisinde. Tarlabaşı'ndaki restorasyon çalışmalarını da inceledik, çok zor ve teknik çalışılan bir proje. En zor tarafları atlatılmış, arazi içindeki çalışmalarda hızla devam ediyor. İnşallah yakında da burası İstanbulluların ve dünya turizminin hizmetine en yakın zamanda açılacak. Orasının açılması sadece burasının değil tüm bölgelerdeki dönüşüme muhtaç semtlere de örnek olacak ve onlara cesaret verecek. Çok güzel bir ortam oluşacak ve hep beraber yaşayacağız inşallah" diye konuştu.