Yurtdışından İstanbul’a gönderilen “düğün CD’si, bebek seti oyuncak ayı ve çorba poşeti” içerisinden uyuşturucu çıktı. Bitcoin ve kredi kartları ile yurt dışından sipariş verilen 154 uyuşturucu postası ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, ABD, Çin, Arjantin ve Hollanda’ gibi 20 ayrı ülkeden gönderilen posta gönderilerini yakın izlemeye aldı.

ŞAŞIRTAN ZULA YÖNTEMLERİ DEŞİFRE OLDU

Narkotik dedektör köpeklerinin de yardımıyla risk analiz değerlendirilmesine alınan şüpheli posta gönderileri açıldı. İlk bakışta, ‘düğün CD’si, bebek seti, oyuncak ayı ve çorba poşeti” gibi görünen posta gönderilerinin içerisinde uyuşturucular ele geçirildi.

KAPIYI GÜMRÜK EKİPLERİ ÇALDI

İçerisinde uyuşturucu olduğunun tespit edilmesinin ardından gümrük muhafaza ekipleri posta memuru gibi alıcıların kapılarını çaldı. Posta alıcıları, kargoların kendilerine ait olduğunu belirten evraklara imza attıktan sonra suçüstü yapılarak gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU SİPARİŞİ EN ÇOK BİTCOİN İLE VERİLMİŞ

Yürütülen soruşturmada, yurtdışından sipariş edilen uyuşturucuların en çok dijital para Bitcoin ve kredi kartı ile sipariş edildiği ortaya çıktı.

Yurtdışından kargo ile uyuşturucu siparişi veren 154 kişi hakkında da adli tahkikat yapıldı.