Üsküdar Kitap Fuarı, dördüncü kez kapılarını İstanbullu kitapseverlere açıyor. İlki 2015 yılında Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kitap fuarı, İstanbulluların ilgisiyle, her yıl daha da büyüyerek, İstanbul’un vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçi ve katılımcı sayısı her yıl artan ve artık geleneksel hale gelen Üsküdar Kitap Fuarı, bu yıl 10 Şubat 2018 tarihinde başlayacak ve 18 Şubat Pazar akşamına kadar, 9 gün süreyle, kitapseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Toplumun nitelikli bir okuma kültürüne sahip olması hedefiyle Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilen fuar, geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak görülüyor. İstanbul’un Anadolu yakasında istikrarlı şekilde sürdürülen en büyük kitap fuarı olarak da bilinen ve geçtiğimiz yıl 85 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı bu yıl 120 bin kitapseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarın Onur Yazarı Mehmet Görmez

İlim ve düşünce hayatımızın değerli ismi, Diyanet İşleri eski başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez 4. Üsküdar Kitap Fuarı’nın onur yazarı… 10 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek fuar açılışına katılacak olan Görmez, daha sonra gerçekleştirilecek olan açılış konferansında katılımcılara hitap edecek. Türk sinemasının değerli ismi, usta yönetmen Semih Kaplanoğlu da fuarın onur konuğu olarak kitapseverlerle buluşacak.

250’yi Aşkın Yazar Okuyucularla Buluşuyor

Okur-yazar 4. Üsküdar Kitap Fuarı’nda buluşacak; birlikte, yeni dünyalara kapı aralanacak. Edebiyattan sanata, spordan siyasete, tarihten düşünceye pek çok alanda etkinliğin gerçekleştirileceği fuar süresince İlber Ortaylı, Erhan Afyoncu, İhsan Süreyya Sırma, Nedim Şener, Ali Saydam, Serdar Tuncer, Leyla İpekçi, Semih Kaplanoğlu, Sibel Eraslan, Tarık Tufan, Yusuf Kaplan, Ercan Kesal, Ahmet Turgut, Beşir Ayvazoğlu, Ali Ural, Ayşe Kulin, Fatma Barbarosoğlu, Turan Kışlakçı, Taha Kılınç ve Talha Uğurluel gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 250’yi aşkın edebiyatçı, yazar ve gazeteci söyleşi / imza etkinliğinde okuyucularla buluşacak.

Fuara 100 Yayınevi Katılıyor

Türkiye’nin en seçkin yayınevleri 4. Üsküdar Kitap Fuarı’nda olacak. İstanbul’un orta yeri Üsküdar’da, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuara geniş okuyucu kitlesine sahip Alfa Yayın Grubu, Doğan Kitap, Büyük Doğu, Timaş, Profil Kitap, Metis, İthaki, Can Yayınları, Dergah Yayınları, İz Yayıncılık, Pınar Yayınları, İşaret Yayınları, Nesil Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları, Beyan Yayınları, Yeditepe Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Ötüken, İnsan Yayınları, İletişim Yayınları, Epsilon, Destek Yayınları, Martı Yayınları’nın da aralarında bulunduğu 100 seçkin yayınevi katılıyor.

10 Şubat Cumartesi günü kapılarını açacak olan 4. Üsküdar Kitap Fuarı, 18 Şubat Pazar gününe kadar, 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.