- TÜRKİYE’NİN ANTİKASI BEYOĞLU’NDA

- ANTİKA FESTİVALİNE KLASİK OTOMOBİLLİ AÇILIŞ

- BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET MİSBAH DEMİRCAN:

- “BEYOĞLU KÜLTÜRÜN, SANATIN, MİMARİNİN VE ESTETİĞİN MERKEZİ”

Antikanın kokusunu Beyoğlu’nda tutkunlarıyla buluşturan 4.Beyoğlu Antika Festivali Taksim Meydanı’nda kurulan Etkinlik Alanında başladı. Klasik otomobillerle Galatasaray Meydanından başlayarak Taksim Meydanında son bulan kortej, büyük beğeni topladı.

Beyoğlu'nun Kültür Sanat hayatına Antikanın kokusunu ve renklerini katan “4.Beyoğlu Antika Festivali” Taksim Meydanı’nda kurulan Etkinlik Alanında başladı. 35 antikacının yer aldığı Festivalde, Osmanlı dönemi’nden kalma eserlerden klasik otomobillere kadar binlerce antika vatandaşların beğenisine sunuldu. Antika tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hababam sınıfının unutulmaz oyuncuları ve çok sayıda ünlü sanatçı ile birlikte iş, sanat siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

KLASİK OTOMOBİLLERLE KORTEJ

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin startı, İstiklal Caddesini renklendiren klasik otomobillerle verildi. 10 adet klasik otomobilden oluşan konvoy, Galatasaray Meydanı’ndan başlayarak Taksim Meydanına hareket etti. Yerli yabancı herkesin beğenisini kazanan klasik otomobil geçidinin ardından Taksim Meydanında gerçekleştirilen açılış programında Erhan Güleryüz unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

TARİHİ KORUMAK VE GELECEĞE AKTARMAK VİZYONU İLE BİRÇOK İŞ YAPIYORUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, açılışta yaptığı konuşmada, Beyoğlu'nun kültürün, sanatın, mimarinin ve estetiğinin bulunduğu bir yer olduğunu belirterek, “Beyoğlu Belediyesinin birinci vizyonu kendisine emanet edilmiş tarihi mirası korumak, kollamak ve geleceğe aktarmaktır. Bu bilinçle birçok iş yapıyoruz. Burada tarihi mekanları restore ediyoruz, onları hayata katıyoruz. Beyoğlu'nda bu güne kadar 5 bin bina restore edildi.”dedi.

ANTİKA FESTİVALİ, KÜLTÜR MİRASI ACISINDAN ÖZEL BİR ÖNEME SAHİP

Demircan, Antika Festivali'nin kültür mirası acısından özel bir öneme sahip olduğunu da ifade ederek, “Antika Festivali daha taşınabilir küçük objelerinin, eşyaların el değiştiği bir sanat alanı. Bu Antika Festivali'nin bu sene dördüncüsü Beyoğlu'nun orta noktasında yeniden meraklıların ilgisine sunuyoruz. Bu alanda 6 ay etkinliğimiz var. Bu etkinliklerde kültür-sanatın bir çok disiplini var. Müzik var, sohbet var, kitap var. Beyoğlu'na da yakışan da budur zaten. Biz bu etkinlikleri insanların ilgisini sunuyoruz. Buraya gelen sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK OLARAK “OSMANLI VE ANADOLU KIYAFETLERİ SERGİSİ" AÇILDI

Festival kapsamında Beyoğlu Belediyesi Festival Alanında Türkiye'de bir ilk olarak “Osmanlı ve Anadolu Giysileri Sergisi" açıldı. 12 gün sürecek festivalde söyleşiler, eski mobilya restorasyonuyla ilgili altın varak ve gomalak işlerinin canlı uygulamaları, antikanın tüm alanlarında en geniş sanatsal etkinlikler yer alacak. Vatandaşlar festival boyunca her gün düzenlenecek olan müzik dinletileri, söyleşiler ve Mezat eşliğinde antikaya doyacak.