‘İLANEN TEBLİĞ LİSTELERİ’ ARTIK ONLİNE OLARAK GÖRÜLEBİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘gazete ilanı ile bildirim yapılan’ mükelleflerin mağduriyet yaşamaması için yeni bir uygulama başlattı. İBB Gelirler Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen web sitesi ile artık ‘İlanen Tebliğ Listeleri’ sanal ortamda görülebilecek.

Vergi Usul Kanunu gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne borcu olan mükelleflere, “PTT aracılığıyla yapılamayan tebligatlar” gazete ilanı yoluyla yapılıyor. İBB’ye borcu olup da “gazete ilanı ile bildirim yapılan” mükelleflerin herhangi bir mağduriyete uğramaması için www.ibb.istanbul/gelirler internet adresinden “İlanen Tebliğ Listeleri”bağlantısı üzerinden yayınlanmaya başladı.

2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında gazete ilanı ile tebliğ yapılan mükelleflerin listelerinin sanal ortama aktarılmasıyla vatandaşlar bu listeleri kolaylıkla kontrol edebilecek. Mükellefler varsa gazete ilanı ile tebliğ edilen borçlarını öğrenebilecekler.

Vatandaşlar tüm borç ayrıntılarını, TC Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile www.ibb.istanbul/gelirler adresindeki ‘e-sorgulama’ bağlantısı üzerinden sorgulayabilecek ve ödemelerini yapabilecekler.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi İBB Mükellef Temsilcisinin 0212 449 40 18 numaralı telefonundan alınabiliyor.