İBB 100. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE SULTAN II. ABDÜLHAMİD HÂN’I ANIYOR

Farklı mahlaslar ile divan edebiyatına dair ürün veren birçok Osmanlı Sultanı, şiirlerinde eserleri ve hizmetleriyle hatırlanmayı umduğunu naif bir dille ifade eder.

Bu niyetle, Sultan II. Abdülhamid Hân vefatının 100. Sene-i Devriyesi’nde vefat ettiği gün olan 10 Şubat’ta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden HAMİDİYE A.Ş. ve KÜLTÜR A.Ş.’nin ortaklaşa düzenlediği bir program ile kabri başında anılacak.



Sultan II. Abdülhamid’in 3. kuşak torunlarından Harun Abdülkerim Osmanoğlu’nun da katılacağı anma programı, 10 Şubat 2018 - Cumartesi günü Sultanahmet Camii’nde kılınacak sabah namazından sonra Kur’an-ı Kerim Tilâveti ve Dua ile başlayacak.



Namaz sonrasında ise cemaate çorba ikram edilecek.

Ardından Sultan II. Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan II. Abdülhamid Hân’ın kabrinin içinde bulunduğu Sultan II. Mahmud Türbesi’ne doğru yürüyüşe geçilecek.

Kabri başında Kur’an-ı Kerim Tilâveti ve Dua okunacak Sultan II. Abdülhamid Hân, vefatının 100. Yılında dualarla anılacak.

Ayrıca, Sultan II. Abdülhamid Hân’ın kurucusu olduğu Hamidiye Sularıda hem programa katılanlara hem de belirlenen meydanlarda vatandaşlara ikram edilecek.

Hamidiye Sularının Dağıtılacağı Meydanlar: Sultan II. Abdülhamid’in kabrinin içinde bulunduğu II. Mahmud Türbesi, Sultanahmet Meydanı, Beyazıt Meydanı, Eminönü Yeni Cami önü, Eminönü Vapur İskelesi önü ve Üsküdar Vapur İskelesi önü.

Sultan II. Abdülhamid Hân’ın Kabri Başında Dua 

TARİH   : 10 Şubat 2018, Cumartesi (YARIN)

YER        : II. Mahmud Türbesi (Divanyolu Caddesi, No: 88 / FATİH)

SAAT      : 07:30 Sabah Namazı, Sultanahmet Camii’nda Kur’an-ı Kerim Tilâveti ve Dua

  08:00 Sabah Namazı sonrası çorba ikramı

  08:30 Sultanahmet Camii’nden Sultan II. Abdülhamid Hân’ın kabrine yürüyüş

  09:00 Sultan II. Abdülhamid Hân’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim Tilâveti ve Dua