BAKAN ERSOY RAMİ KIŞLASI RESTORASYON ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: “Rami Kışlası projesi ile yaşayan, sürdürülebilir bir ortam yaratmayı, bölge insanlarına gelir kapısı oluşturarak, onların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.”

Rami Kışlası projesini hızlandırmak üzere incelemelerde bulunan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Rami Kışlası projesi ile yaşayan, sürdürülebilir bir ortam yaratmayı, bölge issanlarına gelir kapısı oluşturarak, onların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası’nda sürdürülen restorasyon çalışmalarını inceleyerek, tarihi alandaki hal esnafıyla bir araya geldi. 

Bakan Ersoy’a incelemeleri sırasında Bakan Yardımcıları Nadir Alparslan ile Prof. Dr. Ahmet Halûk Dursun, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek eşlik etti.



İkinci ve üçüncü etap restorasyon çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz Rami Kışlası’nı kütüphane olarak hizmete açacaklarını dile getiren Bakan Ersoy, projeyi hızlandırarak ikinci yatırım bölümünün tamamlanma oranını önümüzdeki 100 günde yüzde 20’den yüzde 45’e getirmeyi hedeflediklerini söyledi.    

Önlerinde herhangi bir engelin bulunmadığını vurgulayan Bakan Ersoy, şunları söyledi:

“Rami Kışlası projesini hızlandırmak üzere incelemelerde bulunuyoruz. Projenin detaylarını uzmanlarıyla konuştuk. Çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. 100 günlük eylem planı içerisinde bu ikinci yatırım bölümünün yüzde 20’den yüzde 45’lik tamamlanma oranına getirilmesi var. Önünde de bir engel yok gibi. Onları hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Önemli olan projenin tamamen bitirilmesi. Bitirildiği zaman çevre düzenlemeleriyle birlikte yaşayan, sürdürülebilir bir ortam yaratılması, buranın bölgede yaşayan insanlar için bir gelir kaynağı olması ve onların ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyoruz. Belediyemiz ile birlikte burada inşallah nihai sonuca ereceğiz.” 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmut Nuri Ersoy, daha sonra Beyazıt Devlet Kütüphanesini ziyaret etti ve gençlerle bir araya geldi. 

Bakan Ersoy sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda ise, “Bakanlık personelimizin özverili çalışmaları neticesinde her gün 24 saat hizmet vermeye başlayan Beyazıt Devlet Kütüphanesinde gençlerimizle hasbihal ettik. Hükûmetimizin 100 günlük icraat programı kapsamında 30 kütüphanemizi millet kıraathanesine dönüştüreceğiz.” dedi.